christostriathlon

ΠΕΡΙ ΤΡΙΑΘΛΟΥ,ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ, ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ, ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΜΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Η μεγάλη ποδηλατική μας βόλτα για το ερχόμενο Σάββατο, 25.7.2015

Το ερχόμενο Σάββατο, 25.7.2015, θα πραγματοποιήσουμε τη μεγάλη μας ποδηλατική βόλτα, σαν το δεύτερο από τα τρία κομμάτια του εορταστικού τριήμερου με το οποίο κλείνει η σεζόν για φέτος.

Θα κάνουμε ακριβώς τη διαδρομή αλλά και τις ώρες που κάναμε πέρσι και πρόπερσι, όπου η όλη εκδήλωση κύλησε με επιτυχία και χωρίς απρόοπτα.

Η διαδρομή θα είναι Λευκωσία-Λεμεσός-Παρεκλησιά-Εφταγώνια-Συκόπετρα-Παλαιχώρι-Λευκωσία. Είναι ακριβώς 150 χιλιόμετρα, και πατώντας εδώ μπορείτε να τη δείτε στο χάρτη με τις κλίσεις του εδάφους, από το GPS του Κωσταντίνου Νεοφύτου, όταν πρωτοπήγαμε μαζί το 2012.

Πιο κάτω είναι οι ώρες και τα περάσματα,  όπως τα κάναμε τις προηγούμενες χρονιές.

Εκκίνηση θα είναι η ώρα 3:30 το πρωί αυστηρώς, από το βιβλιοπωλείο Αγρότη. Αν και ακούγεται βάρβαρο, ο λόγος είναι ότι με αυτόν το τρόπο τα ανήφορα στη Λεμεσό θα είναι υπό σκιά, ενώ το 2012 όταν ξεκινήσαμε μια ώρα αργότερα, ταλαιπωρηθήκαμε πολύ περισσότερο. Κάποιοι μπορούν να πάνε στο Lidl Λατσιών και να μας περιμένουν, 15 – 20 περίπου λεπτά αργότερα (3:45 – 3:50).

Ακριβώς επειδή θα είναι νύχτα, δεν θα ξέρουμε εκείνη την ώρα ποιοί ήρθαν και ποιοί όχι, φροντίστε να είστε στην ώρα σας γιατί θα είναι κρίμα για 5 λεπτά να χάσετε το γκρουπ. Σε τέτοια περίπτωση, προτιμήστε να πάρετε το αυτοκίνητο σας και να οδηγήσετε στον παλιό δρόμο Λευκωσίας – Λεμεσού μέχρι να μας φτάσετε και να ενωθείτε μαζί μας.

Εννοείτε όλοι πρέπει να έχουμε φώτα μπροστά και πίσω. Όσοι δεν έχετε φροντίστε μέχρι τότε να προμηθευτείτε.

Θα δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο πρώτο μέρος της διαδρομής, από Λευκωσία μέχρι το ξενοδοχείο St. Raphael να μην ανεβούν καθόλου οι παλμοί μας πάνω από τη ζώνη παλμών 2 (60% – 70% του Μέγιστου Αριθμού Παλμών). Αυτό ήταν κρίσιμο γιατί μετά από αυτό το σημείο θα ξεκινήσουν τα ανήφορα, και αν ξοδεύσουμε άσκοπα ενέργεια θα το πληρώσουμε ακριβά στη συνέχεια. Αυτό το κομμάτι χρειάζεται περίπου 3 – 3:15 ώρες για να καλυφθεί στο σιγανό ρυθμό που θέλουμε, και είναι 72 περίπου χιλιόμετρα. Από εκεί θα στρίψουμε δεξιά και θα αρχίσουμε σιγά-σιγά να μπαίνουμε στις ανηφόρες, όπου θα κάνουμε την πρώτη μας στάση στην Παρεκκλησιά, στο φούρνο Ττούσιος, στις 3:15 – 3:30 περίπου ώρες και στα 76 χιλιόμετρα. Το υψόμετρο εδώ θα είναι στα 130 μέτρα. Οι φωτος από πέρσι και προπερσι.podilasia 2014ποδηλασία 2013

Η στάση δεν πρέπει να κρατήσει πάνω από 15 λεπτά. Θα σύστηνα στους πιο αδύνατους ανηφορίστες να κάνουν ακόμα πιο λίγο, και να αρχίσουν την ανάβαση γρηγορότερα.

Μας περιμένουν τρείς δύσκολες αναβάσεις. Η πρώτη θα είναι από το φούρνο και είναι απόστασης 10 χιλιομέτρων, την οποία θα κάνουμε υπό σκιά. Θα μας ανεβάσει από τα 130 μέτρα υψόμετρο στα 600. Ακολουθεί στρίψιμο αριστερά και ευθεία, προς τον Αρακαπά, για άλλα 8 χιλιόμετρα, τα οποία θα μας ξεκουράσουν αλλά θα μας πάρουν από τα 600 μέτρα υψόμετρο πίσω στα 400.

Στον Αρακαπά, (τον οποίο ο Φοίβος συχνά πυκνά αναφέρει θυμούμενος την περσινή του εμπειρία) δεν θα κάνουμε μεγάλη στάση, απλά θα ανεφοδιαστούμε στη βρύση ή στο καφενείο του χωριού με υγρά, και στη συνέχεια ξεκινούμε για το δεύτερο ανηφορικό κομμάτι.

Αυτό είναι απόστασης 6 χιλιομέτρων, και μέχρι τη Συκόπετρα που θα είναι η στάση μας, θα ανεβούμε από τα 400 στα 800 περίπου μέτρα υψόμετρο. Εκεί, θα είναι και το σημείο όπου θα κλείσουμε τα 100 χιλιόμετρα. Θα κάνουμε μια στάση 10 λεπτών, ελπίζοντας να βρούμε πάλι τη κυρία με το λάστιχο να δροσιστούμε, και θα ξεκινήσουμε για το τελευταίο και πιο δύσκολο ανήφορο (λόγω και της ζέστης), απο όπου και το πιο κάτω στιγμιότυπο.

podilasia 2014 alex fivos

Το τελευταίο ανήφορο είναι απόστασης 4 χιλιομέτρων, και μας ανεβάζει για τελευταία φορά από τα 800 στα 1000 μέτρα.

Από εκεί πλέον είναι κατηφορικά προς τη Λευκωσία, όπου θα πάμε μέσω Εργατών. Ο συνολικός χρόνος ποδηλασίας θα είναι περίπου 7 ώρες, ενώ με τις στάσεις θα πάρει ίσως 8 (πέρσι τόσο πήρε).

Εκτός από φώτα, καλώς κακού κάντε ένα σέρβις στο ποδήλατο (φρένα, σύρματα, λάστιχα κλπ).

Εννοείτε να έχετε ο καθένας τη διατροφή και τα υγρά του, χρήματα, έξτρα ελαστικά, τρόμπα κλπ.

Στην επιστροφή, λόγω επικινδυνότητας του δρόμου, να μπούμε ένας-ένας στη σειρά, ενώ γενικά θα ακολουθήσουμε τους κανόνες ασφαλείας που έχουμε ως ομάδα.

Μέχρι τη πρώτη στάση στο φούρνο, όλοι πρέπει να μείνουμε μαζί σαν γκρουπ. Από εκεί θα ανεβαίνει ο καθένας στο δικό του άνετο ρυθμό. Αν και δεν το κάνουμε μόνο για προπόνηση, αλλά και κάτι σαν εκδρομή, κάποιοι αν βιάζονται, ή απλά δεν μπορούν να περιμένουν τους πιο αδύνατους,  θα μπορούσαν να κάνουν ένα γκρουπάκι και να συνεχίσουν.

Η διαδρομή δεν είναι εύκολη, και δεν κάνει για όλους, απλά λόγω ενθουσιασμού. Όσοι δεν βάλατε τα χιλιόμετρα που έπρεπε δεν πρέπει να δοκιμάσετε να έρθετε.

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: