christostriathlon

ΠΕΡΙ ΤΡΙΑΘΛΟΥ,ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ, ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ, ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΜΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Φωτος και κάποια σχόλια απο τον πρώτο αγώνα τριάθλου της χρονιάς

Είχαμε την περασμένη Κυριακή στην Αγία Νάπα τον πρώτο αγώνα τριάθλου της χρονιάς, διοργανωμένο απο τον Σύλλογο Νηρέας.

Ήταν ενας πολύ όμορφος και άρτια οργανωμένος αγώνας, και αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές.

Εύχομαι να εξελιχθεί σε θεσμό, και να ξεκινούν οι αγώνες τριάθλου με αυτόν τον αγώνα.

Την τελευταία φορά που είχαμε τέτοιου υψηλού επιπέδου (οργανωτικά αλλά και απο άποψη ποιοτικών συμμετοχών) αγώνα τριάθλου Ολυμπιακής απόστασης στη Κύπρο, πάντα κατά τη γνώμη μου, ήταν το 2011, όταν διορργανώθηκαν οι αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης για το τρίαθλο στον Μαζωτό, πάλι από τον κ. Νταή και τον κ. Σπανούδη, με το καπέλο της Ομοσπονδίας αυτή τη φορά.

Εκτός των άλλων, υπήρχαν και συμμετοχές απο αθλητές υψηλού επιπέδου, όπως τον  Andrey Brukhankov ,τον Dmitry Polyanskiy τον οποίο βλέπουμε στο start list  του επόμενου αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τριάθλου στην Αυστραλία (Gold Coast) το ερχόμενο Σάββατο 11.4, τον Igor Polyanskiy ο οποίος μαζί με τον αδελφό του είναι στο start list για τον μεθεπόμενο αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο Cape Town της Νοτιας Αφρικής  στις 25,4, όπως και τις Anastasia Abrosimova,, Elena Danilova Mariia Shoretc και Anna Burova που είναι στο start list για τον ίδιο αγώνα.

Μια καλοπροαίρετη παρατήρηση, είναι όσο αφορά τον κανόνα του drafting.

Αυτοί οι αθλητές μας τιμούν τρέχοντας στους αγώνες μας, αλλά συγχρόνως μας υποτιμούν, αφού δεν δίνουν καμιά σημασία στις υποδείξεις ή στα μυνήματα που έστειλαν σε όλους όσους γράφτηκαμε οι διοργανωτές, ότι θα τηρηθεί αυστηρά ο κανόνας του drafting, με παρατηρήσεις και ποινες.

draftngΟι αθλητές αυτοί, τρέχουν στους εδώ αγώνες σαν μέρος της προπόνησης τους για τους επόμενους, πιο σοβαρούς για αυτούς αγώνες (elite), και οι οποίοι είναι αγώνες όπου επιτρέπεται το drafting.  Τρέχουν δηλαδή με τον τρόπο και τη τακτική που θα τρέξουν στους elite αγώνες τους, χωρίς να τους ενδιαφέρει αν θα τιμωρηθούν ή όχι στον εδώ αγώνα μας.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν διαφορα γκρουπάκια Ρώσσων αθλητών, μαζέυοντας και κάποιους απο μας κάποιες φορές.

Δεν υπήρχε τρόπος να ελεγχθεί, παρά τις φιλοτιμές προσπάθειες των κριτών, ούτε να γίνει αγώνας δύο ταχυτήτων (ποιόν να τιμωρήσεις και ποιόν να αφήσεις), και έτσι στο τέλος έδωσαν έμφαση στην ασφάλεια των αθλητών.

Σαν εισήγηση, θα μπορούσε απο του χρόνου να ανακοινωθεί σαν αγώνας που να επιτρέπεται το drafting.

Σαν ομάδα, παρά τις απουσίες μας είχαμε παρουσία με 26 άτομα. Κάποιοι έτρεξαν στην ανοικτή κατηγορία, κάποιοι στις σκυτάλες και κάποιοι στο πρωτάθλημα της Ομοσπονδίας.

Σαν προπονητής αυτών των ατόμων,  θα ήθελα να κάνω ένα γενικό σχολιο, που αφορά όχι μόνο την ομάδα μου αλλά πιστεύω όλο τον τριαθλητικό κόσμο εδώ στην Κύπρο.

Επόμενος μας αγώνας, αυτός που θα γίνει στην Παφο στις 26.4.2015, διοργανωμένος απο την εταιρεία M.H Bikin’Cyprus event Management.

Το σημείο που θά ήθελα να θίξω είναι το κόστος εγγραφής για τους αθλητές.

Στον συγκεκριμένο αγώνα, το κόστος εγγραφής για τους αθλητές είναι 45 ευρώ, εν αντιθέση με τους υπόλοιπους αγώνες που είναι 25.

Με το φετινό σύστημα βαθμών (point system), η Ομοσπονδία μας ανακοίνωσε απο τη σελίδα της ότι θα μετρούν στο Πρωτάθλημα οι ακόλουθοι 4 αγώνες (αντιγραφή από την ανακοίνωση στις 12.3.2015):

Points will be allocated at the four National Championship events.

a) Mosphiloti / Duathlon – 15/03/2015

b) Ayia Napa / Triathlon – 05/04/2015

c) Paphos / Triathlon – 26/04/2015

d) Larnaca / Triathlon – 24/05/2015

It’s a provisional point system which will guide us through the 2015 race year. As we receive constructive feedback, necessary adjustments will be applied for 2016.

Μπορεί κάποιος να λάβει μέρος στους αγώνες είτε στην ανοικτή κατηγορία, είτε στο ομαδικό σε μορφή σκυτάλης είτε στο πρωτάθλημα της Ομοσπονδίας (με δελτίο υγείας και εγγραφή σε σύλλογο να είναι υποχρεωτικά).

Δεν αναφέρομαι σε αυτούς που τρέχουν ανοικτή κατηγορία, ούτε σε αυτούς που τρέχουν ομαδικό, και οι οποίοι τρέχουν όπου και όποτε επιλέξουν, αλλά για όσους λαμβάνουν μέρος πρωτάθλημα.

Έχοντα τρέξει ήδη στη Μοσφιλωτή και στην Αγία Νάπα (25 + 25 = 50 ευρώ) και με την εγγραφή μας στην Πάφο το κόστος μονο για τις εγγραφές είναι μέχρι σήμερα 95 ευρώ. Με το καλό αν θα τρέξουμε και στη Λάρνακα, το κόστος για να γραφτεί κάποιος στους αγώνες και να μπορεί να ανταγωνιστεί επι ίσους όρους ανέρχεται στα 120 ευρώ.

Σε ένα άθλημα που ήδη είναι απο τα πιο ακριβά, και χωρίς να λάβουμε υπ’ όψην το κόστος για τη μεταφορά, τη διαμονή κλπ, πιστεύω ήδη μιλάμε για ένα ψηλό ποσό, και το οποίο ουσιαστικά «αναγκαζόμαστε» να επωμιστούμε αφού στο πρωτάθλημα και στη βαθμολογία μετρούν οι πιο πάνω αγώνες.

Σαν εκπρόσωπος 25 – 30 αθλητών λοιπόν, και σαν constructive feedback, θίγω το θέμα του κόστους για τους αθλητές που λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα.

Φέτος επιλεγήκαν αυτοί οι 4 αγώνες, ενώ στο καλεντάρι έχουμε ακόμα 5-6. Πρέπει να υπάρχει ένα «ταβάνι» όσο αφορά το συνολικό κόστος εγγραφής των αθλητών, σε όλους τους αγώνες που ανακοινώνουνται μέρος του πρωταθλήματος.

Αν για παράδειγμα του χρόνου μας ανακοινωθεί ότι θα μετρούν 8 ή 10 αγώνες θα πρέπει να πληρώνουμε πέραν των 200 – 250 ευρώ μόνο για τις εγγραφές μας, απλά και μόνο για να μπορούμε να λάβουμε μέρος στο πρωτάθλημα και να είμαστε ανταγωνιστικοί;

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τα υπόλοιπα παιδιά, που τρέχουν στην ανοικτή κατηγορία, αν και όπως είπα αυτοί μπορούν να επιλέξουν που θα πάνε και που όχι.

Ισχύει τελικά για όλους, αφού, και αυτοί που λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα δεν σημαίνει ότι δεν θα πάνε να λάβουν μέρος και στους υπόλοιπους αγώνες.

Πιο κάτω κάποιες φωτογραφίες από τον αγώνα, τραβηγμένες από ενας απο τους απόντες μας, τον Αλέξαντρο Στυλιανού,IMG_7081 και τη μικρούλα της ομάδας Ρεβέκκα Μαλτέζου τους οποίους και ευχαριστούμε.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: