christostriathlon

ΠΕΡΙ ΤΡΙΑΘΛΟΥ,ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ, ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ, ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΜΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Τελευταίες λεπτομέρειες για το τρέξιμο του Σαββάτου στο βουνό

Μίλησα με τα περισσότερα παιδιά που θα τρέξουμε μαζί στο μονοπάτι του Σέργη το Σάββατο για να ξεκαθαρίσουμε το τελικό πλάνο. Χαίρομαι για το γεγονός ότι θα έχουμε μαζί μας και άτομα που δεν γυμναζόμαστε συνήθως μαζί, και ποιός ξέρει, μπορεί τελικά να τους κολλήσουμε το μικρόβιο με το εβδομαδιαίο τρέξιμο στο βουνό, είτε μαζί μας είτε με άλλες παρέες.

Για αυτο το λόγο όμως, επιμένω στις μικρές λεπτομέρειες, οι οποίες στο βουνό κάνουν τη διαφορά.

Λόγω του ότι θα έχουμε αθλητές διαφόρων επιπέδων, και του γεγονότος ότι για την πρώτη 1 ώρα θα είναι βράδυ, προτιμώ να δώσω και γραπτώς κάποιες οδηγίες γιατί τελευταία στιγμή, μέσα στο σκοτάδι, ίσως και στη βροχή, και χωρίς να ξέρουμε καν ποιοί θα είναι παρόντες και ποιοί όχι δεν είναι σίγουρο αν θα ακούσουν όλοι ή αν θα αντιληφθούν τη σοβαρότητα τους.

1) Θεωρήστε ότι η ώρα αναχώρησης θα είναι η ώρα 5:00 το πρωί. Μπορεί να χρειαστεί να δώσουμε κάποιες τελευταίες οδηγίες επι τόπου πριν ξεκινήσουμε και να χρειαστούμε ακόμα 5-6 λεπτά, αλλά μην βασιστείτε σε αυτό, άρα φροντίστε να είστε στην ώρα σας.

2) Δεν θα γνωρίζω από πριν ποιοί θα είναι μαζί μας και ποιοί όχι, άσχετο με το τι δήλωσαν από πριν. Κάποιοι μπορεί να μην ξυπνήσουν, κάποιοι να αργήσουν, ενώ κάποιοι να φέρουν και κάποιους φίλους τους.  Για ασφάλεια ενημερώστε τουλάχιστον δύο άτομα απο τους παρευρισκόμενους για την παρουσία σας, έχετε καλώς κακού το κινητό σας μαζί σας φορτισμένο,(αν και σε αρκετά σημεία της διαδρομής δεν υπάρχει λήψη, υπάρχουν όμως και άλλα τόσα που μπορείτε να βρείτε σήμα)  και δωστε το νούμερο του σε αυτά τα δύο άτομα αν δεν το έχουν ήδη.

3) Στόχος μας είναι μέχρι το μοναστήρι, το οποίο είναι περίπου στα 45 λεπτά και είναι σχετικά ομαλή η διαδρομή, να μείνουμε όλοι μαζί. Πρώτο γιατί θα είναι σκοτάδι και θα είναι επικίνδυνο να τρέχουμε γρήγορα στον μέχρι εκεί χωματόδρομο, και δεύτερο για να μην χάσουμε κάποιους. Από εκεί και πέρα θα χωριστούμε σε γκρουπάκια για την ανάβαση στο στενότερο μονοπάτι. Φροντίστε σε κάθε γκρουπάκι να υπάρχει κάποιος που έχει κάνει ξανά τη διαδρομή. Το μπροστινό γκρουπ θα το οδηγήσει ο Χριστάκης, τα υπόλοιπα θα σχηματιστούν στη διαδρομή. Απλά ξαναλέω, όσοι δεν έκαναν ξανά τη διαδρομή φροντίστε να μπείτε με κάποιον που την έκανε κάποια άλλη χρονιά, και ας είναι πιο αργός από ότι θα θέλατε. Δεν πάμε για ρεκορ τη συγκεκριμένη μέρα.

4) Δρομείς που δεν προπονούνται μαζί μας ή που κάνουν προπόνηση μόνο σε διαδρομές χωρίς ανήφορα, ή που τρέχουν μεν καλά, αλλά μέχρι 1 ώρα, δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορούν να ακολουθούν, άσχετο αν είναι καλύτεροι μας σε ομαλές ή μικρότερες διαδρομές. Αν κάποιοι δυσκολευτούν μέχρι το μοναστήρι, σιγουρα θα έχουν πρόβλημα στη συνέχεια να ακολουθήσουν την ομάδα. Μπορεί να ακούγεται ωραία πρόκληση (όπως και είναι) αλλά δεν είναι καθόλου αστείο να βρεθεί κάποιος μόνος του στο συγκεκριμένο μονοπάτι. Δεν υπάρχει τρόπος να πάει αυτοκίνητο να μαζέψει κάποιον που μπορεί να χαθεί ή να πάθει υπογλυκαιμία, ενώ θα χαλάσει η μέρα και για τους υπόλοιπους.

Περιμένω λοιπόν από τους πιο αργούς ή όσους δεν γυμνάζονται σε ανήφορα και δυσκολεύονται μέχρι το μοναστήρι, να μην μπούν στο μονοπάτι αλλά να επιστρέψουν πίσω από εκεί.  Μαζί με τον Πένγκα θα μείνουμε να υποστηρίξουμε τους πιο αργούς του γκρουπ μας, τον Φοίβο δηλ. και τις κοπέλλες. Δεν μπορούμε όμως να αναλάβουμε ευθύνη αν υπάρχουν ακόμα πιο αργοί, οι ίδιοι πρέπει να έχουν αυτογνωσία για τις ικανότητες τους. Ακόμα και αν επιμένουν κάποιοι πιο αργοί (αν υπάρχουν πάντα, αφού μιλώ καθαρά θεωρητικά, καλώς κακού) και μπούν στο μονοπάτι, αν δουν στα 4-5 λεπτά ότι δυσκολεύονται και χάνουν οπτική επαφή με την ομάδα που είπα πιο πάνω, τότε σίγουρα ήρθε η ώρα της επιστροφής. Δεν σηκώνει παλληκαριές, μετά θα αρχίσουν τα διχάλια και αυξάνονται οι πιθανότητες να χαθεί κάποιος.

Σημειωτέον, μιας και αναφέρω την ομάδα του Φοίβου, ο ίδιος φέτος θα το δοκιμάσει για πρώτη φορά, αν και είναι η τρίτη χρονιά που έρχεται μαζί μας και επιθυμούσε από πέρσι να δοκιμάσει. Απλά δεν έπαιρνε το πράσινο φως τις προηγούμενες γιατί δεν ήταν έτοιμος. Αναφέρω σαν παράδειγμα το Φοίβο, στον οποίο έχω ιδιαίτερη αδυναμία, για να τονίσω ότι οι κανόνες ασφαλείας ισχύουν για όλους, πέραν από συμπάθειες και προσωπικές επιθυμίες.

Όπως έγραψα στο άρθρο αυτό θα θέλουμε 2 τσάντες ο καθένας. Μια η οποία θα έχει στεγνά ρούχα (συμπεριλαμβανομένων παπούτσια, εσώρουχα, κάλτσες, σκούφο και σακκάκι) για να αλλάξουμε μετά, και μια μικρή για να έχουμε στη πλάτη μας με τα απαραίτητα για τη διαδρομή αυτή.

Ελπίζω να σας κάλυψα, τα υπόλοιπα τα λέμε εκεί, όσοι χρειαστείτε κάτι άλλο πάρτε με τηλέφωνο ή στείλτε μου μύνημα.

Πιο κάτω, ξανά ο χάρτης της διαδρομήςdiadromi-vounou

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: