christostriathlon

ΠΕΡΙ ΤΡΙΑΘΛΟΥ,ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ, ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ, ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΜΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Το ετήσιο μας τρέξιμο και Χριστουγενιάτικο πάρτυ

Το Σάββατο, 20.12.2014, θα είναι μια ξεχωριστή μέρα για τη παρέα, αφού θα είναι το Χριστουγενιάτικο πάρτυ μας, το οποίο θα συνδιάσουμε και με το Χριστουγενιάτικο μας καθιερωμένο 3ωρο τρέξιμο (καθώς και μπάνιο αν η λιμνούλα έχει νερό) στο μονοπάτι του Σέργη. λιμνη

Ο φίλος Σέργης, ο οποίος κατοχύρωσε το μονοπάτι στο όνομα του τιμής ένεκεν αφου αυτός το βρήκε πρώτος, χάθηκε το τελευταίο καιρό. Αρχισε λέει πάλι να ασχολείται με την πρώτη του μεγάλη αγάπη, το body building. Τον προειδοποιήσαμε πάντως με τον Χριστάκη ότι πρέπει να εμφανιστεί να το υπερασπιστεί, αλλιώς θα γραφτεί σε κάποιον άλλον.

Σέργη αναμένομεν.

Ο γραφίστας-φωτογράφος της παρέας, Μιχάλης Θεοχαρίδης, ετοίμασε για φέτος και επίσημη πρόσκληση για το γεγονός, κάτι που μαζί με τη βασιλόπιττα του Φοίβου προβλέπω να εξελίσσεται σε ακόμα ένα «θεσμό»!Prosklhsh Mixali

Η διαδρομή, αν θέλετε να το ψάξετε στο Google Earth, ξεκινά από τον εκδρομικό χώρο της Μάντρας του Καμπιού (στο δάσος Μαχαιρά) προς Λυθροδόντα, μέχρι το εγκαταλειμένο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία. Μέχρι εδώ είναι περίπου 6, εύκολα σχετικά χιλιόμετρα, διάρκειας γύρω στα 40 λεπτά. (Η φωτο απο το GPS του Γιώργου Κωσταντινίδη από τη περσινή χρονιά)

diadromi vounou

Θεωρώ το μοναστήρι το πρώτο σημείο κλειδί.Αν κάποιοι δυσκολεύονται να ακολουθήσουν την υπόλοιπη ομάδα (η οποία θα πηγαίνει σιγά, στη ζώνη παλμών 2 προς 3, δηλ. 115-130 παλμούς το λεπτό) μέχρι αυτό το σημείο που είναι σχετικά ευθεία, είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορέσουν να ακολουθήσουν το ρυθμό στην ανάβαση. Καλύτερα να επιστρέψουν πίσω από αυτό το σημείο. Θα συμπληρώσουν 12 περίπου χιλιόμετρα σε 1 ώρα και 20 λεπτά. Επειδή υπάρχει κίνδυνος να χαθούμε ή ακόμα χειρότερα κάποιου αναπάντεχου τραυματισμού, δεν γίνεται να μείνει κάποιος μόνος του, ειδικά κάποιος που δεν έκανε ξανά τη διαδρομή.

Στη συνέχεια θα μπούμε στο μονοπάτι Ε4, και θα ανεβούμε μέχρι τα 1200 μέτρα περίπου υψόμετρο. Θα είναι 7 ανηφορικά χιλιόμετρα σε δύσβατη και απόκρημνη περιοχή, διάρκειας περίπου 1:20 λεπτά.

Το μονοπάτι αυτό τερματίζει στον εκδρομικό χώρο στα Τζόνια, όπου υπάρχει πόσιμο νερό και θα κάνουμε μια μικρή στάση να γεμίσουμε τα παγούρια μας. Αυτό είναι και το δεύτερο σημείο κλειδί. Η λιμνούλα που βρήκαμε είναι περίπου 10 λεπτά πριν αυτο το σημείο.

Μέχρι εδώ θα έχουμε καλύψει 13 περίπου χιλιόμετρα σε 2 περίπου ώρες.

Στη συνέχεια, θα μπούμε για 2 περίπου χιλιόμετρα στην άσφαλτο μέχρι να βρούμε το αγαπημένο μας μονοπάτι, αυτό του Κακοκέφαλου (όνομα και πράγμα). Θα είναι κατηφορικό, διάρκειας περίπου 40 λεπτών και απόστασης περίπου 6 χιλιομέτρων μέχρι τον τερματισμό, όπου θα πάμε από 2:40 – 3 περίπου ώρες.

Από ένα σημείο και μετά, δεν χρειάζεται να μείνουμε όλοι μαζί. Σχηματίστε μικρά γκρουπακια, αναλόγως δυναμικότητας, και πηγαίνετε με ένα χαλαρό ευχάριστο ρυθμό μέχρι το τέρμα, αλλιώς οι πιο γρήγοροι κινδυνεύουν να κρυώσουν αν περιμένουν συνεχώς.

Κάπου εδώ, θα είναι το τρίτο και τελευταίο σημείο κλειδί, ονόματι Αντρεάς Κεζαρίδης.

kezas

 

Μετά την έκπληξη που μας επιφύλαξε πέρσυ, όπου ανάλαβε μόνος του να μας ψήσει (μιλάμε επαγγελματίας θα τον ζήλευε σε τέχνη και οργάνωση) το «ελαφρύ πρωινό» (σουβλάκια, λουκάνικα, παστουρμά κλπ) προσφέρθηκε και φέτος έτσι που να τα βρούμε έτοιμα μόλις τερματίσουμε.

Αντί να φέρουμε ο καθένας απο κάτι, όπως κάναμε άλλες χρονιές, θα τα αγοράσει όλα ο Αντρέας και θα μοιραστούμε τα έξοδα εκεί.

Είπα στον Αντρέα να  ψωνίσει για 30 άτομα, απο τους οποίους οι 4-5 χορτοφάγοι. Δεν πιστεύω να είμαστε λιγότεροι, ενώ αν είμαστε περισσότεροι μια χαρά θα βολευτούμε.

Διευκρίνηση για όσους δεν το υποψιάζονται, η διαδρομή θα γίνει ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.  Ώρα εκκίνησης θα είναι 5:00 το πρωί από τον εκδρομικό χώρο Μάντρα του Καμπιού στο Μαχαιρά. Υπολογίστε τα άτομα που θα έρθουν από Λεμεσό και Λάρνακα να έρθετε στην ώρα σας, θα είναι κρίμα για 5 λεπτά καθυστέρησης να χάσετε την εκκίνηση και το γκρουπ.

Το μπουφέ για τους μη ψήστες θα ανοίξει περίπου στις 8 το πρωί.

Συμβουλή μου  είναι να μην υποτιμήσετε τις καιρικές συνθήκες. Μπορεί κάτω όπου θα παρκαρουμε να είναι ήπιος ο καιρός, αλλά στα 1200 μέτρα υψόμετρο όπου θα ανεβούμε να είναι εντελώς διαφορετικός. Για αυτό μην αμελήσετε τη μικρή τσάντα στη πλάτη με τα αδιάβροχα αλλά και τη στεγνή φανέλλα την οποία θα φορέσουμε στην κατάβαση. Μην αμελήσετε επίσης την ενυδάτωση και την διατροφή σας.vouno-5

Βάση της πείρας μας τις προηγούμενς χρονιές, καλό θα ήταν να φέρετε μαζί σας:

1) Ένα μικρό φανάρι για την πρώτη ώρα.

2) Μια μικρή τσάντα στην πλάτη με τα ακόλουθα:

α)Στεγνή φανέλλα και ίσως κάλτσες, τα οποία θα έναι μέσα σε άλλη τσάντα ψωνίσματος. Όσοι λογαριάζουν να βουτήσουν, φέρτε και μια μικρή πετσέττα και στεγνό παντελονάκι.

β) Αδιάβροχα.

γ) Σκούφο και γάντια.

δ) Μπάρες ή μπανάνα.

ε) Ισοτονικό σε μορφή σκόνης, για να κάνουμε ακόμα ένα ποτό για την κατάβαση.

στ) Κινητό τηλέφωνο καλώς κακού.

ζ) Και το κλασσικό χαρτί τουαλέτας.

3) Ένα παγούρι στη ζώνη με ισοτονικό ποτό.

4) Καλό θα ήταν να έχετε παπούτσια για τρέξιμο σε βουνό, αφού θα είναι όλο χωμάτινο μονοπάτι.

5) Οπωσδήποτε στεγνά ρούχα στο αυτοκίνητο μας συμπεριλαμβανομένου ζεστού σακκακιού, σκούφου κλπ. Μην υποτιμήσετε την όποια ευφορία της στιγμής, είναι εύκολο μετά από τρείς ώρες τρέξιμο να αρπάξετε κρυολογημα και να χάσετε το Χριστουγενιάτικο ρεβεγιον, αν δεν προσέξετε.

6) Την καλή μας διάθεση.

Φωτογραφία από τη περσινή χρονιά, όπου μαζευτήκαμε 25 άτομαvouno-mich-1

 

Πιο κάτω ένα βιντεάκι του Κώστα Πατίνιου από τη διαδρομή πριν 2 χρόνια:

Advertisements

1 σχόλιο

  Trackbacks

  1. Τελευταίες λεπτομέρειες για το τρέξιμο του Σαββάτου στο βουνό | christostriathlon

  Σχολιάστε

  Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

  Λογότυπο WordPress.com

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Google+

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Twitter

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Facebook

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  w

  Σύνδεση με %s

  Αρέσει σε %d bloggers: