christostriathlon

ΠΕΡΙ ΤΡΙΑΘΛΟΥ,ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ, ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ, ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΜΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Εκπαιδευτική Κλινική Κολύμβησης – Instructional Swimming Clinic

Ο προπονητής Κύπρος Νικολάου οργανώνει Εκπαιδευτική Κλινική Κολύμβησης  – “ISC” –  στην Πάφο το τριήμερο 26-27-28 Σεπτεμβρίου 2014.

Πιο κάτω κάποιες πληροφορίες, γραμμένες από τον ίδιο:

Η τεχνική στην κολύμβηση θεωρείται σαν η βάση για κάποιο αθλητή ο οποίος στοχεύει στην βελτίωση της επίδοσης αλλά και απόδοσης του. Είναι γνωστό ότι όσο και να βελτιωθεί η φυσική κατάσταση, εάν η τεχνική και ο τρόπος που κινείται ο αθλητής μέσα στο νερό δεν τύχουν σωστής διάγνωσης και ρύθμισης, η δουλεία που θα συνεχίσει να γίνεται θα είναι άκαρπη.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το σκέλος της κολύμβησης στο τρίαθλο ως επί των πλείστων γίνεται σε θάλασσα η και λίμνες και όχι σε πισίνα, καλό θα ήταν να αναγνωρίσει  ότι η κολύμβηση σε αυτά τα περιβάλλοντα διαφέρει. H κολύμβηση σε ανοικτή θάλασσα σε σχέση με την πισίνα έχει τρομακτικές διαφορές, με την θάλασσα να δημιουργεί ένα προκλητικό και κάποτε σκληρό χώρο άθλησης. Αφετηρία για όλους τους τριαθλητές όμως, όσο αφορά την προπόνηση της κολύμβησης, είναι η πισίνα λόγω πρακτικότητας. Εκεί θα κτιστούν τα γερά θεμέλια και οι σωστές ασκήσεις για την βελτίωση της τεχνικής του ελεύθερου στυλ ( freestyle). Όταν ο χρόνος και τα χλμ  προπόνησης έχουν κτίσει μια ανθεκτική κατάσταση του αθλητή στην πισίνα με σωστή τεχνική, είναι ορθό τότε να «βουτήξει σε πιο βαθιά νερά» στην θάλασσα και να πάρει μια γεύση.

Αυτά επιγραμματικά θα είναι και τα βήματα που θα κάνουμε στην Εκπαιδευτική Κλινική Κολύμβησης  – “ISC” –  στην Πάφο το τριήμερο 26-27-28 Σεπτεμβρίου 2014. Ο υπεύθυνος της “ISC”, Εργοφυσιολόγος Κύπρος Νικολάου, ΜΑ, B.Sc., είναι πιστοποιημένος προπονητής Τριαθλου Level II,  από το ITU , και παλιός πρωταθλητής Κύπρου. Εάν και πολύ λίγος ο χρόνος, και αρκετή η ύλη που πρέπει να καλύψει ένας αθλητής για να βελτιώσει άμεσα την τεχνική του στην πισίνα και στην θάλασσα θα αποπειραθούμε να μεταφέρουμε όσα περισσότερα στοιχειά μπορούμε με σκοπό όχι τον επανα-προσδιορισμό της τεχνικής του αθλητή, αλλά την παρουσίαση των λαθών του ,  μέσα από διαγνωστική video- ανάλυση. Στις πέντε ξεχωριστές συνεδρίες μέσα στο τριήμερο θα πραγματοποιηθούν : προσωπική video- ανάλυση, προσωπική διάγνωση και παρουσίαση της τεχνικής ανάλυσης, ομαδική κολύμβηση με ασκήσεις στην πισίνα, μάθημα για την κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης και πρακτική, ομαδική προπόνηση ανοικτής θαλάσσης .

Η τοποθεσία που διεξάγεται η “ISC”  στην Πάφο προσφέρει ένα όμορφο πακέτο στους συμμετέχοντες, με μοντέρνο Ξενοδοχείο πέντε αστέρων και  ποιοτική κουζίνα για να συμπληρώσει διατροφικά την άθληση. Σε απόσταση  κυριολεκτικά 10 σκαλιών μακριά από τα δωμάτια διαμονής βρίσκεται η θάλασσα όπου θα διεξαχθεί η ανοικτή κολύμβηση. Η  “ISC”   είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση για τον αθλητή αναψυχής αλλά και τον έμπειρο αθλητή που θέλει να αναβαθμίσει το επίπεδο της κολύμβησης του. Τα άτομα που μπορούν να εγγράφουν σε αυτή “ISC”  πρέπει να έχουν την ικανότητα να κολυμπούν χωρίς πρόβλημα και διάλειμμα 400μ σε ελεύθερο στυλ ( freestyle).

Τιμές για κάτοικους Κύπρου για 2 βραδιά στο Ξενοδοχείο ALMYRA 5*,συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής και των 2 ατόμων στο ISC, όπου μοιράζονται  δωμάτιο seeview (based on avlb) με Half Board– € 760 (€ 380 ανά άτομο) . 

Τιμές για κάτοικους Κύπρου για 2 βραδιά στο Ξενοδοχείο ALMYRA 5*,συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής ενός  ατόμου στο ISC,  σε  ένα  δωμάτιο seeview (based on avlb)  με Half Board– € 480  . 

Info: res.almyra@thanoshotels.com – 357-26-888700

 

Kypros swimming clinic

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: