christostriathlon

ΠΕΡΙ ΤΡΙΑΘΛΟΥ,ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ, ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ, ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΜΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Προγραμματισμός για το Κυριακάτικο μας τριαθλητικό τεστ

Τελικα, ο προγραμματισμένος για την 1.6.2014 αγώνας τριάθλου Ολυμπιακής απόστασης, κατά 99% θα πραγματοποιηθεί στο χώρο που γίνονται τα τελευταία χρόνια οι αγώνες μας, δηλαδή στη παραλία του χωριού Περβόλια στη Λάρνακα, αντι για τον Μακρόνησο όπως ήταν η αρχική σκέψη.

Έτσι και εμείς, για να θυμηθούμε την περιοχή, την παραλία τους δρόμους κλπ., θα πραγματοποιήσουμε εκεί το τεστ μας.

Όσοι δεν ξέρουν την περιοχή, πάνε από το δρόμο του αεροδρομίου, στρίβουν προς Περβόλια και προς την παραλία. Στο τέρμα του δρόμου δεν πάνε προς το δημοσιογραφικό χωριό αλλά αριστερά, προς το χώρο του εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων. Εκεί, μπροστά από το κέντρο, θα είναι και ο χώρος αλλαγής και εκκίνησης του αγώνα, και ο χώρος όπου θα βρεθούμε η ώρα 6 το πρωί.

Η Δέσποινα ήδη δήλωσε παρών για να μας βοηθήσει προσέχοντας τα υλικά μας, κάτι που την ευχαριστώ ιδιαίτερα.

Αφού κάνουμε το ζέσταμα μας, βάλουμε τις στολές μας (όσοι θα φορέσουν) και ετοιμάσουμε το χώρο αλλαγής μας, κατά τις 6:30 μαζευόμαστε για 2 εκκινήσεις-ασκήσεις. Θα φύγουμε δηλαδή με το σύνθημα, θα κολυμπήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται μεχρι την σημαδούρα (προσφορά Γιώργος Πέγγας), στρίβουμε, κολυμπάμε άλλα 20-30 μέτρα και σταματάμε. Μαζευόμαστε και το ίδιο, επιστροφή από τη σημαδούρα, γρήγορη έξοδος από το νερό και τρέχουμε 30-40 μέτρα. Αυτό θα γίνει 2 φορές.

Στη συνέχεια θα δώσουμε κανονική εκκίνηση και θα κολυμπάμε γύρω από τις σημαδούρες μέχρι να συμπληρώσει ο καθένας 30 λεπτά, ανεξάρτητα από το πόσα μέτρα θα καλύψει.

Στα 30 λεπτά βγαινουμε από το νερό και κάνουμε την αλλαγή μας όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά γίνεται.

Μετά, αντί Turbo Trainer, θα βγούμε με τα ποδήλατα μας έξω στο δρόμο και θα πηγαίνουμε μέχρι το κώνο που θα έχω τοποθετήσει και πίσω, μέχρι να συμπληρώσουμε 1 ώρα ο καθένας. Προβληματίστηκα αν θα βγούμε στο δρόμο ή αν θα το κάνουμε στο στατικό. Από αγωνιστικής πλευράς σίγουρα είναι καλύτερα έξω, γιατί παίρνουμε γεύση από το δρόμο που θα αγωνιστούμε σε ένα μήνα, τις στροφές του, τα ανώμαλα σημεία, τις λακουβες κλπ. Απο πλευράς ασφάλειας όμως δεν είναι και ότι καλύτερο, αν και γενικά δεν είναι δρόμος με πολλή τροχαία κίνηση. Άρα αγαπητά μου παιδιά προσοχή στις απότομες στροφές, στις διασταυρώσεις, στα γκαράζ για τυχών αυτοκίνητα που βγαίνουν με την όπισθεν, και γενικά όποιαδήποτε επικίνδυνη κατάσταση μπορεί να μπλεκτούμε.  Δεν χάθηκε ο κόσμος αν στα επικίνδυνα σημεία ελλατώσουμε ταχύτητα. Επίσης,απαγορεύεται αυστηρώς το drafting.

Αφού συμπληρώσει μια ώρα ο καθένας (υπολογίστε το, όπως και στο κολύμπι, αν για παράδειγμα είσαστε στα 50 λεπτά στο τέλος κάποιου γύρου μην πάτε όλο το μήκος της διαδρομής αλλά στα 55 επιστέψτε με πολύ προσεκτικά στην επαναστροφή), κάνουμε πάλι γρήγορη αλλαγή και ξεκινούμε το τρέξιμο.

Το ποδήλατο θα είναι από το χώρο αλλαγής προς τα αριστερά, όπως και στον αγώνα, το τρέξιμο από το χώρο αλλαγής προς τα δεξιά, έτσι ώστε να μην συναντιούνται δρομείς με ποδηλάτες. Θα πηγαίνουμε μέχρι την είσοδο του εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων και πίσω. Μόλις συμπληρώσει μισή ώρα ο καθένας, επιστρέφει σιγά-σιγά αποθεραπεία.

Φέρτε μαζί σας τζελ, ηλεκτρολύτες, καπέλο ήλιου και γενικά ότι χρειάζεστε για ένα αγώνα τριάθλου. Επίσης φέρτε μαζί σας στο ποδήλατο ότι έξτρα χρειαστείτε για τυχών άλλαγμα ελαστικού. Εϊναι από τις προπονήσεις που δεν θα σταματήσει κανένας για να βοηθήσει τον άλλο, αφού και τα αυτοκίνητα μας θα είναι κοντά.

Προ παντώς, φέρτε μαζί σας όπως πάντα το καλό σας κέφι και τη θετική ενέργεια.

Το τεστ είναι ανοικτό για όλους, δεν είναι μόνο για τα παιδιά της ομάδας μας, όλοι ευπροσδεκτοι.

Στη φωτογραφία τα παιδιά από τη Κύπρο που αγωνίστηκαν στον αγώνα Σπέτσαθλον τη προηγούμενη Κυριακή, και τους οποίους συγχαίρω για την αξιοπρεπή εμφάνιση.spetses team

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: