christostriathlon

ΠΕΡΙ ΤΡΙΑΘΛΟΥ,ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ, ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ, ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΜΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Η ένσταση μας προς την ΚΟΕΑΣ

Χαίρομαι ειλικρινά που στο χώρο του αθλητισμού δεν έχω υπαλληλική σχέση με κανένα, δεν πληρώνομαι από κανένα είτε ονομάζεται ΚΟΕΑΣ είτε κάτι άλλο, και έτσι δεν έχω λόγο ή συμφέρον να μην λέω τα πράγματα με το όνομα τους.

Είχαμε από κοινού αποφασίσει με την αθλήτρια μου Γιώτα να μην μπούμε στη διαδικασία να δημοσιοποιήσουμε το τι ακριβώς συνέβηκε μεταξύ των δύο πρωτοπόρων κοπέλλων στον αγώνα για το παγκύπριο πρωτάθλημα ημιμαραθώνιου, μέχρι τουλάχιστον να ξεκαθαρίσει η υπόθεση μετά την ένσταση που καταθέσαμε. Όμως επειδή και το θράσος ορισμένων πρέπει να έχει και όρια, αποφασίαμε να αλλάξουμε την αρχική μας απόφαση.

Ας σημειωθεί ότι με τον τερματισμό πήγαμε στον διευθυντή της ΚΟΕΑΣ κ. Αντώνη Γιωργαλλίδη στον οποίο και υποβάλαμε το παράπονο μας, και το βράδυ καταθέσαμε την ακόλουθη ένσταση, την οποία και δημοσιοποιώ χάρην αποκατάστασης της αλήθειας. Δεν πήρα απάντηση ακόμα απο την ΚΟΕΑΣ, θα περιμένω κάποιες μέρες ακόμα για να αποφασίσω για τις περαιτέρω ενέργειες μου:

ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 26/1/2014

Προς Δ.Σ  ΚΟΕΑΣ

Υπόψιν κ. Αντώνη Γιωργαλλίδη, Διευθυντή ΚΟΕΑΣ

 

Ονομάζομαι Χρίστος Χρίστου και είμαι ο προπονητής της αθλήτριας του ΓΣΠ Γιώτας Χαπούπη.

Η Γιώτα μετείχε στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ημιμαραθώνιου Δρόμου που έγινε χτες, 26.1.2014 στα Περβόλια Λάρνακας, και κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

Δια της παρούσης θέλω να υποβάλω ένσταση για τα αποτελέσματα λόγω της αθλήτριας Χριστοδουλίδου Ελπίδα, επίσης του ΓΣΠ η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση.

Παραθέτω υπ΄όψην σας τα πιο κάτω γεγονότα που συνέβηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα με λεπτομέρεια:

H Eλπίδα Χριστοδουλίδου προπωρευόταν εξαρχής με διαφορά γύρω στα 200 μέτρα από τη Γιώτα, με τη Γιώτα να πλησιάζει την Ελπίδα αφού έτσι καθοριζόταν από τη τακτική μας, δηλ. στα τελευταία 4-5 χιλιόμετρα να κάνει την αλλαγή στο ρυθμό της. Γύρω στο 16ο χιλιόμετρο η Ελπίδα ρώτησε ένα τυχαίο ποδηλάτη (ο οποίος δεν είχε ουδεμία σχέση με τους διοργανωτές του αγώνα) και έστριψε αριστερά από ένα παράδρομο. Υποθέτουμε ότι ρώτησε αν αριστερά ο παράδρομος οδηγεί στον κύριο δρόμο. Αυτος απάντησε καταφατικά και η Ελπίδα, αντί να ακολουθήσει τους προπορευόμενους της αθλητές μπήκε από ένα δρομάκι. Σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από την Ελπίδα βρισκόταν και η Zarina Mentayeva, η οποία αγωνιζόταν εκτός του παγκυπρίου πρωταθλήματος η οποία  έστριψε μαζί της από την παράδρομο. Θεωρούμε ότι ήταν εμφανές ότι δεν υπήρχε περίπτωση ο Παγκύπριος Ημιμαραθώνιος να περάσει μέσα από δρομάκι με γκαραζ και  χωματόδρομους.

Υπήρχαν έτσι και αλλιώς άλλοι αθλητές πιο μπροστά που πήγαιναν απο το σωστό δρόμο.  Ούτε ότι δεν υπήρχε κριτής θεωρούμε ότι ευσταθεί ως δικαιολογία καθώς ο δρόμος ήταν ξεκάθαρος και όπως ανάφερα ξανά υπήρχαν και άλλοι αθλητές πιο μπροστά που ακολουθούσαν το σωστό δρόμο. Με αυτή τη λογική θα έπρεπε να υπάρχει ένας κριτής μπροστα από κάθε γκαραζ ή παράδρομο.

Η Γιώτα ακολούθησε το σωστό δρόμο, θεωρώντας ότι η Ελπίδα θα ακυρωθεί, όπως και θα γινόταν αν ο αγώνας αυτός γινόταν στο εξωτερικό, ή αν οι αθλητές έφεραν στο πόδι τους μικροτσιπ.

Όταν συναντήθηκαν ξανά, μετά που ήρθε ξανά η Ελπίδα στον κύριο δρόμο, η απόσταση από 20 μέτρα έγινε πλέον 200 μέτρα υπερ της Ελπιδας και της Zarinas. Η Γιώτα συνέχισε βάσει πλάνου έφθασε και προσπέρασε τη Zarina και πλησίασε την Ελπίδα καλύπτοντας τουλάχιστον τα 100m.

Στο τέλος του αγώνα βέβαια, η συγκεκριμένη αθλήτρια όχι μόνο δεν ακυρώθηκε αλλά ούτε απολογήθηκε. Πριν καν να αναφερθεί ότι έκανε τη συγκεκριμένη παραβίαση, δήλωνε ότι έχασε το δρόμο πολλές φορές καθώς δεν υπήρχε επαρκής αριθμός κριτών. Κάτι που επαναλαμβάνουμε ότι θεωρούμε ότι δεν ευσταθεί καθώς ο δρόμος του ημιμαραθώνιου είναι ξεκάθαρος και ακολουθεί σχετικά κεντρικούς δρόμους. Σε σημεία στα οποία οι αθλητές πρέπει να στρίψουν ή δεν είναι εμφανής η πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν υπήρχαν κώνοι ή κριτές για να το καθορίζουν. Αφού της επισήμανε η Γιώτα ότι έστριψε πιο νωρίς από ότι έπρεπε, η ίδια παραδέχθηκε το ότι έστριψε από το συγκεκριμένο δρόμο αλλά δήλωσε ότι έτσι της είχαν πει. Σίγουρα δεν υπονοούμε ότι αν δεν γινόταν η συγκεκριμένη παραβίαση θα άλλαζε το αποτέλεσμα του αγώνα. Η παραβίαση έγινε όμως σε καθοριστικό σημείο και ίσως να επηρέασε και το αποτέλεσμα.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο κ. Αντώνης Γιωργαλλίδης που ήταν παρών, ενώ ο προπονητής του ΓΣΠ κ. Σπύρος Σπύρου πήγε επι τόπου στο σημείο που έφυγε η Ελπίδα από τη διαδρομή για να διαπιστώσει αν υπήρχε περίπτωση να περάσει από εκεί αγώνας.

Τον ενημέρωσα για την ένσταση που θα υποβάλω και μπορείτε να μιλήσετε μαζί του για περισσότερες λεπτομέρειες.

Υπήρχαν και αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες που αντιλήφθησαν την παρανομία της Χριστοδουλίδου  και οι οποίοι μπορούν να ρωτηθούν για το συμβάν και να σας βοηθήσουν στη διερεύνηση των καταγγελιών μου. (τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα τους τα έχω και μπορούν να σας δοθούν αν το ζητήσετε).  Οι πιο κοντινοί με τη Χαπούπη ήταν ο Νεκτάριος Πεττεμερίδης και ο Νικόλας Σουρμελής

Θεωρώ δεδομένη την διερεύνηση της πιο πάνω ένστασης από την πλευρά της Ομοσπονδίας το συντομότερο και την απονομή δικαιοσύνης, γιατί ως θεματοφύλακες θεσμών και αξιών σίγουρα είσαστε και υπέρμαχοι στο ότι σκοπός των αγώνων δεν είναι μόνο η νίκη αλλά και το ΄΄ ευ αγωνίζεσθαι΄΄.

Ευελπιστώ σε  απάντηση σας για αποκατάσταση της πραγματικής νικήτριας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ημιμαραθώνιου Δρόμου.

Διατελώ δια τιμής

Χρίστος Χρίστου

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδικότητα το Στίβο (Δρόμους)ekkinisi agona

Advertisements

1 σχόλιο

  Trackbacks

  1. Η κατάληξη της εντστασης μας προς την ΚΟΕΑΣ σχετικά με τη τελική κατάταξη γυναικών στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ημιμαραθώνιου | christostriathlon

  Σχολιάστε

  Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

  Λογότυπο WordPress.com

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Google+

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Twitter

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Facebook

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  w

  Σύνδεση με %s

  Αρέσει σε %d bloggers: