christostriathlon

ΠΕΡΙ ΤΡΙΑΘΛΟΥ,ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ, ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ, ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΜΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΣΑΛΑΤΕΣ

Απο τον Φοίβο Κοντεμενιώτη

Τώρα που έχουμε εξοικειωθεί με τα βινεγκρέτ σας προτείνω ακόμη τρεις συνταγές για σαλάτες που μπορείτε να συνδυάσετε είτε με κοτόπουλο σχάρας είτε με ένα φιλέτο ψαριού ή να τις απολαύσετε μόνες τους.

ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑΜΕ ΝΟΥΤΛ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Για 4 άτομα

Υλικά για τη σαλάτα

2 πακέτα κινέζικα noodles ψημένα (500 γραμμάρια) ή ένα πακέτο spaghettini

½ μαρούλι κινέζικο κομμένο τζουλιέν

2 αγγουράκια καθαρισμένα και κομμένα τζουλιέν

1 τενεκεδάκι beansprouts χωρίς το νερό του

1 τενεκεδάκι babycorn (καλαμπόκι μικρό) κομμένο σε κύβους

1 κουτάλι του τσαγιού σησάμι

1 κουτάλι του τσαγιού μαυρόκοκκο (blackcumin)

Βινεγκρέτ (1/2 λίτρο)

50 γραμμάρια soysauce (σόγια)

50 γραμμάρια ricevinegar

300 γραμμάρια λάδι φυστικέλαιο

50 γραμμάρια λάδι σησαμιού

1 κουταλάκι του τσαγιού ginger ψιλοκομμένο ή τριμμένο

1 στέλεχος κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

1 πρέζα αλάτι

1 κουταλάκι του τσαγιού μέλι

Διαδικασία παρασκευής:

  1. Παίρνουμε τα υλικά του βινεγκρέτ και τα τοποθετούμε σε ένα μίξερ και τα πολτοποιούμε για 15 δευτερόλεπτα ή μέχρι που το μείγμα δέσει.
  2. Φυλάγουμε το βινεγκρέτ στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα ζυμαρικά.
  3. Ψήνουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και μετά τα στραγγίζουμε.  Τοποθετούμε αμέσως τα ζυμαρικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρύο βινεγκρέτ. Θα χρειαστείτε περίπου το 1/4 της πιο πάνω δόσης.
  4. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  5. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
  6. Βάζουμε τα noodles σε πιατέλα και ρίχνουμε το σησάμι και τον μαυρόκοκκο από πάνω.

 

Σημείωση: Τζουλιέν σημαίνει κόψιμο σε λεπτές λωρίδες στο μέγεθος ενός σπιρτόξυλου.

Για κόψιμο τζουλιέν τα ακόλουθα βίντεο είναι κατατοπιστικά

http://www.youtube.com/watch?v=sYtlIH-YZL4&safe=active

http://www.youtube.com/watch?v=3ZhmV4Su9Go&safe=active

 

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΡΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ

Για 4 άτομα

LemonVinaigrette/ Λαδολέμονο

1 κουταλάκι του τσαγιού μουστάρδα

1 σκελίδα σκόρδο

100 ml χυμός λεμονιού

300 ml ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του τσαγιού ξηρός άνηθος ή ρίγανη

Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σαλάτα

 

2 σακουλάκια mixedgreens (θα τα βρείτε στις υπεραγορές. Το κάθε πακέτο είναι 125 γραμμάρια)

1 σακουλάκι babyrocket (θα το βρείτε στις υπεραγορές. Είναι ρόκα μικρή με πολύ χαρακτηριστική γεύση.)

100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

50 γραμμάρια πινόλια (pine nuts)

1.      Για να ετοιμάσετε το βινεγκρέτ βάλτε όλα τα υλικά στο μίξερ και ανακατέψετε για 15 δευτερόλεπτα.  Τοποθετείστε το βινεγκρέτ σε ένα δοχείο και φυλάξετε στο ψυγείο.

2.      Σε ένα μπολ, τοποθετείστε τα μαρούλια και τη ρόκα, προσθέστε όσο βινεγκρέτ χρειαστεί και ανακατέψετε.  Τοποθετήστε στο πιάτο ή πιατέλα και βάλτε το τυρί από πάνω. Ραντίστε με πινόλια.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΡΟΥΛΙΑ, ΜΑΝΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΥΚΑ

Για 4 άτομα

Η σαλάτα αυτή είναι εξαιρετική γιατί συνδυάζει τα σύκα και το Μανούρι,  τυρί που θεωρώ ένα από τα πιο εύγεστα που παράγει η Ελλάδα.  Υπολογίστε περίπου 2 σύκα σε κάθε μερίδα αναλόγως του μεγέθους.

LemonHoneyVinaigrette/ Λαδολέμονο με μέλι

1 κουταλάκι του τσαγιού μουστάρδα

100 ml χυμός λεμονιού

300 ml ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του τσαγιού ρίγανη

1 κουτάλι της σούπας μέλι

Αλάτι και πιπέρι

Για τη σαλάτα

 

2 σακουλάκια mixedgreens (θα τα βρείτε στις υπεραγορές. Το κάθε πακέτο είναι 125 γραμμάρια)

1 σακουλάκι babyrocket (θα το βρείτε στις υπεραγορές. Είναι ρόκα μικρή με πολύ χαρακτηριστική γεύση)

200 γραμμάρια μανούρι κομμένο σε φέτες

8 σύκα κομμένα στα δύο

 

1.      Για να ετοιμάσετε το βινεγκρέτ βάλτε όλα τα υλικά στο μίξερ και ανακατέψετε για 15 δευτερόλεπτα.  Τοποθετείστε το βινεγκρέτ σε ένα δοχείο και φυλάξετε στο ψυγείο.

2.      Σε ένα μπολ, τοποθετείστε τα μαρούλια και τη ρόκα, προσθέστε όσο βινεγκρέτ χρειαστεί και ανακατέψετε.

3.      Τοποθετήστε το μείγμα των μαρουλιών στα πιάτα σας.  Βάλτε το μανούρι από πάνω μαζί με τα κομμένα σύκα και σερβίρετε.

Σημείωση:

Μπορείτε να συνδυάσετε οποιοδήποτε είδος μαρουλιών επιθυμείτε.  Το σημαντικότερο στοιχείο είναι το βινεγκρέτ γιατί είναι εκείνο που δίνει τη γεύση και την ισορροπία σε μια επιτυχημένη σαλάτα.  Επίσης μην ξεχνάτε να βάλετε αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι στη σαλάτα σας πριν την αναμείξετε. Καλή όρεξη!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: