christostriathlon

ΠΕΡΙ ΤΡΙΑΘΛΟΥ,ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ, ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ, ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΜΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Κάποια δεδομένα για το Τρίαθλο στην Αμερική

logo-usat-newΤο τρίαθλο στην Αμερική είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και γρηγορότερα αναπτυσσόμενα αθλήματα.  Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Sports & Fitness Industry Association (SFIA), κατά το 2012 σχεδόν δύο εκατομμύρια άτομα (1,992,000) έλαβαν μέρος τουλάχιστον σε ένα αγώνα τριάθλου.

Πιο κάτω είναι κάποια ενδιαφέροντα δημογραφικά στοιχεία για το Τρίαθλο στην Αμερική, τα οποία είναι ενδεικτικά και κάποια πιθανόν να παρομοιάζουν και με την δική μας γωνιά του πλανήτη.  Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από την Αμερικάνικη Ομοσπονδία Τριάθλου (USA Triathlon) και από μελέτες του Sports & Fitness Industry Association (SFIA)

Η συνεχής αυτή ανάπτυξη του τριάθλου στην Αμερική, οφείλεται κυρίως στους πιο κάτω λόγους:

1) Η στροφή και το ενδιαφέρον της κοινωνίας στην καλή φυσική κατάσταση και στον υγιεινό τρόπο ζωής.

2) Το γεγονός ότι αυξήθηκε ο αριθμός αγώνων τριάθλου σε όλη τη χώρα, κάνοντας το ευκολότερο για κάποιον να λάβει μέρος σε ένα από αυτούς.

3) Το γεγονός ότι αυξήθηκε ο αριθμός αγώνων τριάθλου μικρότερων αποστάσεων, κάνοντας το έτσι προσβάσιμο σε περισσότερους ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπορούν να γυμνάζονται τόσο πολύ.

4) Τα ΜΜΕ ασχολούνται πολύ πιο ενεργά με το άθλημα.

5) Η μεγάλη αύξηση σε συμμετοχές που παρατηρείται στις ηλικίες 30-49 ετών, οι οποίοι αρέσκονται πλέον σε νέες προκλήσεις και διάφορες δραστηριότητες για να κρατιούνται σε καλή φυσική κατάσταση.

6) Φίλοι που έχουν ήδη λάβει μέρος σε αγώνες και θέλουν να μοιραστούν την εμπειρία της συμμετοχής και με άλλους.

7) Η ηθική ανταμοιβή του να μπορεί κάποιος να ονομάζει τον εαυτό του «τριαθλητή».

8) Αύξηση στον αριθμό των συλλόγων που ασχολούνται με το τρίαθλο, όπου δημιουργείται μια ωραία ατμόσφαιρα με κοινές προπονήσεις και ατμόσφαιρας αλληλοϋποστήριξης.

9) Αύξηση σε πηγές γνώσεις όπως ιστοσελίδες, βιβλία, περιοδικά, οι οποίες δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες και βοήθεια για κάποιον που ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με το άθλημα.

10) Αύξηση του αριθμού των εξειδικευμένων καταστημάτων που παρέχουν ολοκληρωμένες λύσεις όσο αφορά τριαθλητικό εξοπλισμό.

11) Η προσπάθεια προώθησης που γίνεται από την εκεί Ομοσπονδία Τριάθλου.

12) Η αύξηση του αριθμού των εξειδικευμένων προπονητών τριάθλου.

Κάποια στατιστικά στοιχεία για τους τριαθλητές στην Αμερική:

1) Στα τέλη της δεκαετίας του 90, τα περισσότερα άτομα που ασχολούνταν με το τρίαθλο ανήκαν στην ηλικιακή ομάδα 30-34. Αυτά τα άτομ συνέχισαν, με αποτέλεσμα η πιο δημοφιλής και με τις περοσσότερες συμμετοχές κατηγορία να είναι αυτή των 35-39 για την δεκαετία του 2000. Από τότε, την μεγαλύτερη αύξηση σε συμμετοχές έχουν οι ηλικιακές κατηγορίες 35-39 και 40-44 ετών, ενώ γενική αύξηση συμμετοχών υπάρχει σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.
2) Οι γυναίκες αυξήθηκαν από 27% του συνόλου των αμερικανών σε 37%. Η αύξηση αυτή οφείλεται στην αποδοχή της κοινωνίας στην παρουσία γυναικών σε αγώνες τριάθλου, στο ότι οι ίδιες οι γυναίκες νοιώθουν άνετα με αυτόν τον τρόπο ζωής, η αύξηση των αγώνων ειδικά για γυναίκες, καθως και διάφοροι αγώνες με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

3) Πολλοί νέοι ηλικίας 7-17 ασχολούνται συστηματικά με το τρίαθλο στην Αμερική. Ένας λόγος είναι ότι, πολλοί αγώνες έχουν τον χαρακτήρα γιορτής, όπου μπορούν το ίδιο Σαββατοκυρίακο να αγωνιστούν οι γονείς και τα παιδιά, σε διαφορετικές ώρες και αποστάσεις. Σε εθνικό επίπεδο, διοργανώνονται συνεχώς κάμπινγκ και συναντήσεις μεταξύ επιλέκτων παιδιών.

4) Στον Μέσο Όρο τους, οι τριαθλητές στην Αμερική προέρχονται από τις μέτριες προς ψηλές κοινωνιοοικονομικές τάξεις

5) Απο τους πιο ηληκιωμένους (40+) αθλητές, το 95% μετέχει σαν προσωπική πρόκληση, ενώ το 87% για να κρατιέται σε φόρμα.

6) Μετέχουν σε 4-5 αγώνες τριάθλου τον χρόνο.

7) Η απόσταση Sprint (750 κολύμπι, 20 χιλιόμετρα ποδήλατο και 5 τρέξιμο) παραμένει η πιο δημοφιλής, με το 75% των συμμετέχοντων να λαμβάνουν μέρος σε αυτήν την απόσταση, το 58% σε τρίαθλα Ολυμπιακής απόστασης, το 39% σε Half-Ironman και το 15% σε Ironman.

8) Το 69% των τριαθλητών λαμβάνουν επίσης μέρος σε αγώνες τρεξίματος 10 χιλιομέτρων, το 64% σε αγώνες 5 χιλιομέτρων, και το 31% σε μαραθώνιους.

9) Ο μέσος όρος ηλικίας των τριαθλητών στην Αμερική είναι 38 χρονών.

10) Υπάρχουν 59.6% άντρες και 39.4 γυναίκες.

11) Το 63% είναι παντρεμένοι.

12) Απο τους αθλητές τριάθλου στην Αμερική, μόνο το 12% κάνουν χειρωνακτική εργασία.

13) Ο μέσος όρος του εισοδήματος τους είναι 126,000 δολάρια το χρόνο.

14) Το 88.2% ανήκουν στη Καυκάσια/λευκή φυλή.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: