christostriathlon

ΠΕΡΙ ΤΡΙΑΘΛΟΥ,ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ, ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ, ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΜΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Αποτελέσματα και κάποια σχόλια για τον αγώνα τριάθλου στις 12.5.2013

Στις 12.5.2013 είχαμε το μοναδικό για φέτος Τρίαθλο Ολυμπιακής Απόστασης (1500 Κολύμπι, 40 χιλ. Ποδηλασία και 10 χιλ. Τρέξιμο). Υπήρχαν συγχρόνως και αγώνες σε μικρότερες αποστάσεις, κάτι που μάζεψε 115 αθλητές (μέχρι και από τη Νότια Αφρική ήρθε αθλητής ειδικά για να λάβει μέρος σε αυτόν τον αγώνα).

Το γεγονός αυτό δείχνει ότι δεν ήταν καθόλου σύμπτωση το ότι μαζεύτηκε τόσος κόσμος και στον προηγούμενο μας αγώνα, αλλά ότι όντως υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον πλέον από τους αθλούμενους της Κύπρου προς το άθλημα του τριάθλου. Οι συμμετοχές μάλιστα θα μπορούσαν να ήταν περισσότερες αν δεν διαμαρτυρόταν η αστυνομία ότι δεν θα μπορεί να αστυνομεύσει τον αγώνα αν θα είχε περισσότερους αθλητές.

Υπήρξε μάλιστα μέχρι την τελευταία στιγμή θέμα για το αν θα επιτρεπόταν η συμμετοχή τόσων αθλητών, αφού δεν υπήρχαν αρκετοί εθελοντές για να βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Πάντα πρόθυμη, η πρωταθλήτρια μας στους δρόμους αντοχής  Μαριλένα Σοφοκλέους (φωτογραφία), Μαριλένα Σοφοκλέουςμόλις έμαθε για αυτό ανάλαβε δράση και μάζεψε 7-8 παιδιά από τους συναθλητές της στο ΓΣΠ οι οποίοι ήρθαν και βοήθησαν στον αγώνα μας. Δικαιωματικά λοιπόν, αφού χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε την χαρά να αγωνιστούμε στον αγώνα, το πρώτο ευχαριστώ πηγαίνει σε όλους αυτούς τους εθελοντές οι οποίοι θυσίασαν το πρωϊνό της Κυριακής για να έρθουν να μας βοηθήσουν.

Αυτό και πολλά άλλα είναι από τα θέματα τα οποία πάντα πονοκεφαλιάζουν τους διοργανωτές, και που δεν γίνονται γνωστά στους συμμετέχοντες, αρκετοί από τους οποίους με ευκολία αρχίζουν να παραπονιούνται για διάφορα χωρίς να γνωρίζουν τι κρύβεται πίσω από κάθε απόφαση και πράξη των διοργανωτών. Ομολογώ με τύψεις ότι παλαιότερα ήμουν και εγώ ένας από τους «διαμαρτυρόμενους» αφού με αφορούσε μόνο η συμμετοχή και η απόδοση μου στον αγώνα, ενώ τώρα που έχω περισσότερη τριβή με το θέμα της διοργάνωσης βλέπω τα πράγματα και από τις δύο πλευρές

Όπως και να έχει, το γεγονός ότι πλέον υπάρχει αρκετός κόσμος που ενδιαφέρεται για το τρίαθλο είναι κάτι πολύ ευχάριστο και κάτι που πάντα επιδιώκαμε, αφού στο νησί υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες για το άθλημα μας. Από την άλλη όμως δημιουργεί ένα ευχάριστο πονοκέφαλο στους διοργανωτές για τη συνέχεια των διοργανώσεων τριάθλου στη Κύπρο.

Θα μπορούσαμε για παράδειγμα του χρόνου να έχουμε 200-250 άτομα στους αγώνες μας; Με την αυξητική τάση που επικρατεί στις συμμετοχές αυτό το σενάριο δεν είναι απίθανο, μπορούμε όμως να ανταπεξέλθουμε σε κάτι τέτοιο;

Μακάρι, ο χρόνος (καθώς και η όρεξη του Πάμπου και του Τάκη να μας διοργανώνουν αγώνες) θα δείξει.

Ο αγώνας έγινε σε ένα νέο χώρο αλλαγής και η διαδρομή ήταν μια παραλλαγή της παλιάς στην περιοχή Περβολιών Λάρνακας. Ο λόγος που έγινε αυτή η αλλαγή ήταν για λόγους ασφαλείας, για να μην διασταυρώνονται καθόλου οι δρομείς με τους ποδηλάτες, κάτι που επιτεύχθηκε.

Ο αγώνας ήταν επιβαιβέωση του κανόνα που λέει ότι πρέπει να προπονείσαι κάτω από όποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Κύματα, δυνατό θαλάσσιο ρεύμα και κόντρα άνεμος έκαναν την όλη διαδρομή ακόμα πιο απαιτητική. Ευτυχώς αν μη τι άλλο δεν υπήρχε η ζέστη που επικρατούσε τις προηγούμενες μέρες, ενώ οι βροχές των προηγούμενων ημερών εξαφάνισαν και τα κουνούπια που είναι μαζεμένα στην περιοχή.

Σαν διαδρομή εγώ προσωπικά την βρήκα καλύτερη από την προηγούμενη στην περιοχή, και σίγουρα πιο ασφαλισμένη. Ο χώρος αλλαγής ήταν πιο συγιρισμένος, ήταν ξεκάθαρο από που έμπαινες και από που έβγαινες, ενώ το ότι εφαρμόστηκε αυστηρώς ο κανόνας της μη μετακίνησης των ποδηλάτων παρά μόνο στο τέλος βοήθησε να μην κυκλοφορούν διάφοροι άσκοπα στον εκεί χώρο.

Ένας άλλος νεωτερισμός ήταν ότι δεν έγινε ενημέρωση λίγο πριν τον αγώνα, παρά μόνο κάποια επίλυση αποριών στη γραμμή εκκίνησης. Όσοι ήθελαν ενημέρωση μπορούσαν τις προηγούμενες ημέρες να μπούν στην σελίδα του διοργανωτή συλλόγου και να τις διαβάσουν, καθώς και να μελετήσουν τον χάρτη.

Πρωταθλητές στην Ολυμπιακή απόσταση ο Μάριαν Κοσταντίν (ο οποίος ήρθε από τη Λεμεσό με το ποδήλατο για ζέσταμα λέει) και η Κάρμεν Μαχαιριώτου, οι οποίοι ετοιμάζονται να μας εκπροσωπήσουν στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τριάθλου που θα γίνει τον Ιούνη στην Τουρκία.

Κάτι που με ευχαρίστησε ιδιαίτερα, ήταν το γεγονός ότι εμφανίστηκαν πολλοί νέοι και υποσχόμενοι αθλητές, με εντυπωσιακούς χρόνους (κάτω ή κοντά στις 2 ώρες και 15 λεπτά) αναλόγως του καιρού που ασχολούνται με το τρίαθλο.

Αθλήτές όπως ο Ιωαννίδης Δημήτρης, Κωσταντινίδης  Κωσταντίνος ( ο οποίος είχε πτώση με το ποδήλατο και συνέχισε για να τερματίσει σε 2:13), Τζιακούρης Αντρέας δείχνουν να έχουν τα φόντα κάποια στιγμή να προσφέρουν ένα καλό ανταγωνισμό στις «παλιοσειρές» μας, δηλαδή τους Σταύρο Αντωνίου, Δημήτρη Καφουρή, Γιώργο Σοφοκλέους, Κλέαρχο Πετκάκη, και Μαριαν Κοσταντιν.

Επίσης κάτι που θα ήθελα να θίξω είναι το θέμα του drafting.

Όπως είναι τα πράγματα, πλέον επαφίεται στην κρίση του αθλητή αν θα κάνει drafting ή όχι, αφού οι εθελοντές δεν αρκούν για να ελέγχουν αυτό το θέμα, ενώ έτσι και αλλιώς χρειάζεται και εξειδικευμένη γνώση εκ μέρους τους, καθώς και μηχανή με έμπειρο οδηγό.

Το είδαμε σε πολλές περιπτώσεις στον αγώνα, και το λέω δημόσια ότι σε κάποια σημεία το έκανα και εγώ αφού κουράστηκα να κάνω τον αστυνομικό (μην πώ χειρότερη λέξη). Το λέω επίσης δημόσια, αν δεν βρεθεί μια λύση για αυτό το θέμα, θα το σκεφτώ σοβαρά να είναι η τακτική που θα ακολουθώ πλέον στους αγώνες.

Για να ακριβολογούμε, υπάρχουν δύο λύσεις:

1) Να επιτρέπεται το drafting, όπως έγινε στον αγώνα στον Μαζωτό το 2011 στα πλαίσια του αγώνα των μικρών κρατών Ευρώπης. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει οπωσδήποτε να συγκατανεύσει η αστυνομία να κλείσει τελείως την κυκλοφορία αυτοκινήτων για 3 περίπου ώρες  σε ένα δρόμο περίπου 5 χιλιομέτρων. Αυτό πιθανόν να γίνει ευκολότερα αν υπάρχει συνεργασία από κάποιο δήμο ή κοινότητα.

2) Να αρχίσουν οι διοργανωτές να εφαρμόζουν αυστηρότερα τους κανόνες για το drafting, με κίτρινη κάρτα προειδοποίησης και μετά ποινή αποκλεισμού, όπως προβλέπεται.

Μια άλλη αδικία που έγινε ήταν ότι κάποιοι από τους πρωτοπόρους στην ποδηλασία έκαναν αρκετά μέτρα περισσότερα στην πρώτη στροφή της ποδηλασίας, αφού υπήρξε μια σύγχυση για το ακριβές σημείο επαναστροφής. Δεν το είδα για να ξέρω ακριβώς τι έγινε, πιθανόν κάποιος εθελοντής να μην κατάλαβε ακριβώς τα καθήκοντα του. Δεν έχω να γράψω κάτι άλλο για αυτό το θέμα, αφού δεν ξέρω με ακρίβεια ποιοί επηρεάστηκαν, πόσο χρόνο έχασε ο καθένας και κατά πόσο επηρεάστηκε η τελική κατάταξη.

Τέλος θα ήταν προτιμότερο αν ο χάρτης της διαδρομής ανακοινωνόνταν κάπως νωρίτερα, για να έχουν την ευκαιρία όσοι θέλουν να πάνε να δοκιμάσουν την διαδρομή. Εμείς για παράδειγμα, 12 μέρες πριν τον αγώνα (1.5.2013) πήγαμε συνολικά 15 άτομα και προπονηθήκαμε στη παλαιότερη διαδρομή, και στα τρία αθλήματα, αφού μέχρι τότε δεν είχε ανακοινωθεί ακόμα η καινούργια παραλλαγή.

Ελπίζω να μην φαίνομαι σαν κάποιος που κάνει κριτική εκ του ασφαλούς, ή σαν κάποιον ο οποίος, όπως λέει και η παροιμία «όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει».

Προσωπικά δεν θεωρώ καν ότι κάνω κριτική, αφού σαν αγώνας και σαν διοργάνωση μου άρεσε πολύ. Τα όποια προβλήματα, όπως το έθεσα και πιο πάνω, φαίνεται καθαρά ότι προέρχονται από την έλλειψη αρκετής βοήθειας προς τον πυρήνα των ατόμων που διοργανώνουν σε σταθερή βάση τους αγώνες μας, και που δεν είναι άλλοι από τον κ. Πάμπο Σπανούδη και κ. Τάκη Νταή. Αν δούμε αγώνες Τριάθλου που γίνονται στο εξωτερικό, η σύγκριση στον αριθμό εθελοντών είναι δραματικά εις βάρος μας.

Αφού ανάφερα αυτά τα δύο άτομα, κάτι που δεν είναι της ώρας αλλά συχνά-πυκνά περνά με ανησυχία από το μυαλό μου, είναι ότι πραγματικά δεν υπάρχει διάδοχος κατάσταση όσο αφορά τις διοργανώσεις τριάθλου, διάθλου ή aquathlon στη Κύπρο.

Αν κάποια στιγμή, είτε από κούραση, είτε γιατί τους νευριάσαμε είτε απλά γιατί έτσι θέλουν, αυτοί οι δύο πάρουν την απόφαση να σταματήσουν πλέον να διοργανώνουν αγώνες, το τρίαθλο  απλά θα σταματήσει να υπάρχει στις ελεύθερες περιοχές του νησιού μας. Θα υπάρχει μόνο στις αγγλικές βάσεις, καθώς και στα κατεχόμενα όπου πλην 2-3 εξαιρέσεων δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή για μας.

Κάποια σχόλια (στα αγγλικά) για τον αγώνα μας μπορείτε να διαβάσετε και στην ιστοσελίδα του νικήτή της ανοικτής κατηγορίας και του αγώνα Mark    Livesey, πατώντας εδώ.

Ευχαριστίες ξανά σε όλους τους εθελοντές, τους διοργανωτές και τους συναθλητές. Πιο κάτω είναι τα αποτελέσματα όπως αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τριάθλου:

First Name       Last Name       Club     Time

Triathlon

F20-39

1          Carmen            Macheriotou     Nireas Triathlon Club    02:12:55

2          Ioulia    Kannava           Nireas Triathlon Club    02:46:51

3          Irina     Shtepa —–     02:50:36

F40+

1          Andri    Poyiatzi            Nireas Triathlon Club    02:48:39

2          Sylvia   Konstantinidou             Famagusta Nautical Club          03:17:15

M20-39

1          Marian             Constantin        Famagusta Nautical Club          02:01:45

2          Stavros             Antoniou          Famagusta Nautical Club          02:03:57

3          Phil       Westoby          —–     02:04:15

4          George             Sofocleous       Kyrenia Nautical Club 02:05:20

5          Dimitris             Kafouris           Famagusta Nautical Club          02:08:40

6          Luke    Irving    —–     02:10:50

7          Klearchos         Petkakis           Famagusta Nautical Club          02:10:59

8          Constantinos     Constantinides —–     02:13:17

9          Dimitris             Ioannidis           Kyrenia Nautical Club 02:13:33

10        Andreas           Djiakouris         Biking Cyprus   02:15:30

11        Giorgos            Pengas             Nireas Triathlon Club    02:17:20

12        Andreas           Efstathiou         —–     02:19:20

13        Kyriacos          Skettos             Biking Cyprus   02:20:50

14        Jean-Philippe    Cros     Famagusta Nautical Club          02:23:10

15        Tasos   Tseronis           Nireas Triathlon Club    02:25:10

16        Giorgos            Papastylianou   Famagusta Nautical Club          02:26:25

17        Charalambos    Tooulas            —–     02:27:47

18        Michalis            Michael            Asklipios Triathlon Club            02:29:10

19        Don      Johnson            —–     02:30:50

20        Christos            Tsiailis Nireas Triathlon Club    02:44:10

21        Harden             Bates    —–     02:46:49

M40+

1          Mark    Livesey             —–     01:59:01

2          Glenn Patrick    Macnamara      —–     02:15:43

3          Christos            Christou           Famagusta Nautical Club          02:16:52

4          Andrew            Barron —–     02:25:36

5          Ioannis             Gaiganis           —–     02:32:00

6          Andy    McKenny         —–     02:32:30

7          Thales Panagides         Famagusta Nautical Club          02:32:50

8          Antonis             Zacharopoulos —–     02:42:20

Triathlon-Team

1          Fast & Furious                         02:28:14

2          Rabid Chipmunks                     02:51:38

Sprint Triathlon

F20-39

1          Yiota    Chapoupi         Nireas Triathlon Club    01:15:52

2          Christodoula     Evagorou          —–     01:29:51

F40+

1          Claire   Philpott             Nireas Triathlon Club    01:27:02

M14-19

1          Yiannis             Awad   Lakatamia Nautical Club           01:16:01

2          Yiannis             Panagiotou       Famagusta Nautical Club          01:16:11

3          Giorgos            Christoforides   Famagusta Nautical Club          01:17:13

M20-39

1          Marios             Ioannides          Famagusta Nautical Club          01:10:09

2          Aristo   Irzenski            Nireas Triathlon Club    01:14:18

3          James   Hill       —–     01:14:55

4          Nektarios         Pettemerides     Nireas Triathlon Club    01:15:37

5          Markello          Achniotis          Biking Cyprus   01:16:37

6          Christos            Ioannou            Famagusta Nautical Club          01:17:08

7          Dan      Hayes   Nireas Triathlon Club    01:17:57

8          Armando          Costa   —–     01:20:30

9          Stavros             Christoforou     Kyrenia Nautical Club 01:21:27

10        Andreas           Kamilaris          Nireas Triathlon Club    01:22:06

11        Evangelos         Stampolis         —–     01:24:27

12        Christofis          Hadjikypris       Famagusta Nautical Club          01:24:29

13        Giannis Papageorgiou   Papageorgiou   Biking Cyprus   01:26:01

14        Michalis            Mavroudes       Famagusta Nautical Club          01:26:04

15        Yiorgos            Savvides           —–     01:26:16

16        Michal Thomka            —–     01:26:54

17        Pantelis             Papacostas       —–     01:28:27

18        Sophocles        Theodorou       —–     01:29:22

19        Antonis             Sampson          —–     01:31:52

20        Stefanos           Georgiou          —–     01:32:31

21        Alexis   Georgiou          —–     01:32:31

22        Marinos            Georgiou          —–     01:35:40

23        Alex     Kounounis        Nireas Triathlon Club    01:57:32

M40+

1          Andrew            Ward   —–     01:15:35

2          Constantinos     Neophytou       Nireas Triathlon Club    01:20:00

3          Grant    Webster           —–     01:22:56

4          Khaled             Dawas —–     01:26:36

5          Anastasios        Atalialis            —–     01:27:57

6          Neophytos       Neophytou       Famagusta Nautical Club          01:28:47

7          Kypros             Tsouloupas       Kyrenia Nautical Club 01:29:39

8          Joseph Shailos             Nireas Triathlon Club    01:37:05

Sprint Triathlon-Team

1          GEOLAB                     01:13:40

2          CJN                 01:15:14

3          ACA                01:23:07

4          Pengas team 🙂              01:24:30

Super Sprint Triathlon

F14-19

1          Maria   Polycarpou       Nireas Triathlon Club    00:51:52

F20-39

1          Stavroula          Ioannou            Nireas Triathlon Club    00:45:39

2          Antoinette         Albus   —–     00:51:59

3          Andri    Pyrgou             —–     01:06:35

F40+

1          Rea      Georgiou          Nireas Triathlon Club    00:43:24

2          Saskia Koper-Groenevelt        —–     00:51:48

M14-19

1          Petros Procopides       Lakatamia Nautical Club           00:38:43

M20-39

1          Marios             Constantinou    —–     00:34:46

2          Nicolas             Kourtellis          —–     00:38:41

3          Stephen            Elstob   —–     00:43:14

4          Andreas           Kyprianou        —–     00:44:44

5          Phivos Michael            —–     00:48:12

6          Demetris           Vatyliotis          —–     00:48:31

M40+

1          Shawn Clark    —–     00:36:04

2          Marios             Nicolaou          Nireas Triathlon Club    00:40:09

3          Alvaro Bonilla Nireas Triathlon Club    00:41:27

4          Fanis    Georgiou          —–     00:41:38

5          Marios             Myrianthousis   Nireas Triathlon Club    00:43:01

6          Fivos    Kontemeniotis —–     00:46:36

7          Erik      Malinen            —–     00:46:40

8          Panayiotis         Kouzis Biking Cyprus   00:46:59

Advertisements

3 Σχόλια

 1. osr

  φιλε καταρχήν συγχαρητήρια για την θέση και τον πάρα πολύ καλό χρόνο σου!!!

  για το θέμα του drafting επειδή είναι κάτι που με αφορά 😉 αφού ήμουν ο κριτής με την μηχανή να σου πω το εξής:

  στις 14 απριλίου 2013 η ομάδα των ρώσων και των ρωσίδων αθλητριών ξεκάθαρα έκαναν drafting και παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις προς το μέρος τους συνέχεια, τους έβγαλα και βιντεο για να έχω ντοκουμέντα 😉 σε συμφωνία και με τον τάκη ο οποίος το επιβεβαίωσε τους ακύρωσε

  στον προχτεσινό αγώνα δεν είχαμε παρόμοια προβλήματα αν και σε πολλές περιπτώσεις παρατηρούσα ότι γινόταν drafting περιορισμένο

  αντιλαμβάνεσαι όμως την θέση μου και εμένα που απλά βοηθώ εθελοντικά και ειδικά όταν έχεις να κάνεις με περιορισμένης μορφής drafting που ενδεχομένως να μη γίνεται και σκόπιμα παρά στιγμιαία

  δεν μπορούσα πχ να έλθω να σου πω οτιδήποτε γιατί ήμουν κάποια στιγμή και πίσω σας αλλά και σε άλλους αθλητέςείναι δύσκολη και η θέση μου

  ειδικά όταν προχτές ήμουν παντελώς μόνος μου και είχα να να καλύπτω μεγάλες αποστάσεις και στην τελική βασικά εκτελούσα καθήκοντα ελέγχου γενικού του αγώνα αν υπάρχουν προβλήματα κλπ

  είναι σημαντικό πάντως να γίνει κάτι ειδικά σε τέτοιο ψηλό επίπεδο και έχεις απόλυτο δίκαιο

  ελπίζω πάντως σύντομα να έλθω ως αθλητής και όχι με την μοτόρα!

  Μου αρέσει!

  • Μιχάλη μου καλή σου θέληση που έρχεσαι κιόλας, προχτές δεν ήσουν κριτής για drafting αλλά περισσότερο σαν ασφάλεια προς εμάς. Πολύ σωστά έκανες, γιατί τελικά μπορεί να δημιουργούσες και κάποιο δυστήχημα. Τι εννοείς ακυρωθήκαν οι Ρώσσοι; ΑΠό την στιγμή που είναι στα επίσημα αποτελέσματα της Ομοσπονδίας με τους χρόνους τους και την κατάταξη τους, και χωρίς να γράφει δίπλα από το όνομα τους DSQ (disqulified) δεν ακυρώθηκαν. Αυτό είναι που εννοώ αυστηρότητα. Αω ακυρωθούν κάποιοι μερικές φορές τότε όντως θα το σκέφτονται οι υπόλοιποι 2 και 3 φορές. Το τι γινόταν φίλε, είναι ότι υπήρχαν μικρά γκρουπάκια, τα οποία βοηθούσαν ο ένας τον άλλο στο ανήφορο και τον κόντρα αέρα, και μετά στο κατήφορο χώριζαν για τα μάτια του κόσμου. Εσύ δεν υπήρχε περίπτωση μόνος σου να το διαπιστώσεις. Ευχαριστούμε ξανά για τη βοήθεια, θα χαρώ να πραγματοποιήσεις την «απειλή» σου να σε δούμε σαν συναθλητή! Επ ευκαιρίας την Κυριακή θα πάμε ποδηλασία την διαδρομή που βρεθήκαμε την περασμένη φορά, κόπιασε αν θέλεις.

   Μου αρέσει!

   • osr

    Νάσαι καλά φίλε!! Χαίρομαι που μπορώ να βοηθώ όπως γίνεται για να δώσω στον αθλητισμό τζαι γω κάτι!!

    Πάντως για τους ρώσους την προηγούμενη φορά αυτή την εντύπωση είχα ότι ακυρώθηκαν τζαι δεν μπήκαν στην κατάταξη!!

    Την Κυριακή θα προσπαθήσω να έρθω μαζί σας αλλά δεν ξέρω πόσο θα αντέξω τον ρυθμό σας!! Πρέπει να αρχίσω προπονήσεις μόνος μου να αρχίσω να κτίζω αντοχή τζαι μετά νομίζω θα σας ακολουθήσω!!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: