christostriathlon

ΠΕΡΙ ΤΡΙΑΘΛΟΥ,ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ, ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ, ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΜΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Προγραμματισμός για το τρέξιμο της Κυριακής

Πάνε και τα Χριστούγεννα και επ’ ευκαιρίας χρόνια πολλά σε όλους.

Επόμενη μεγάλη γιορτή για εμάς, όπως έγραψα και σε προηγούμενο μου άρθρο, το τελευταίο τρέξιμο της χρονιάς στο μονοπάτι του Σέργη.

Από σήμερα ξεκινούμε να οργανωνόμαστε για την Κυριακή, αφού θα είναι μαζί μας και παιδιά που δεν γυμναζόμαστε συνήθως μαζί και πρέπει να προσέξουμε τις λεπτομέρειες. Μια λεπτομέρεια για παράδειγμα είναι ότι σαν ομάδα είμαστε πάντα συνεπής στην ώρα μας. Όταν δίνουμε το ραντεβού μας μια συγκεκριμένη ώρα, εννοείτε ότι αν κάποιος καθυστερήσει να έρθει θα τρέξει μόνος του. Αυτό μεταξύ μας δεν δημιουργεί παρεξηγήσεις αφού ίσχυε από την αρχή  (συγκεκριμένα από το 1989 όπου ξεκίνησε ο αρχηγός Χριστάκης να τρέχει κάθε βδομάδα στο βουνό).

Τώρα με τα άλλα παιδιά ελπίζω να μην υπάρξει πρόβλημα, όμως πάλι θα φύγουμε στην ώρα μας αφού κάποια άτομα  θα πρέπει να είναι πίσω στο σπίτι μέχρι η ώρα 9:30.

Άρα πρώτη λεπτομέρεια να είμαστε όλοι στην ώρα μας. Ώρα εκκίνησης θα είναι 5:40 το πρωί από τον εκδρομικό χώρο Μάντρα του Καμπιού στο Μαχαιρά. Υπ, όψην τα πρώτα 20 περίπου λεπτά θα είναι ακόμα νύκτα.

Δεύτερο είναι να μην υποτιμήσετε τις καιρικές συνθήκες. Μπορεί κάτω όπου θα παρκαρουμε να είναι ήπιος ο καιρός, αλλά στα 1200 μέτρα υψόμετρο όπου θα ανεβούμε να είναι εντελώς διαφορετικός. Για αυτό μην αμελήσετε τη μικρή τσάντα στη πλάτη με τα αδιάβροχα αλλά και τη στεγνή φανέλλα την οποία θα φορέσουμε στην κατάβαση. Μην αμελήσετε επίσης την ενυδάτωση και την διατροφή σας.

Τρίτο θα είναι το θέμα με το ή τα αυτοκίνητα τα οποία θα πάνε στον τερματισμό της ανάβασης για να φέρουν όσους θα κάνουν μόνο την ανάβαση. Πρέπει να δούμε τα άτομα μας για να οργανώσουμε αυτό το θέμα. Μαζί μας θα έχουμε και τους φίλους από τη Λάρνακα Κωσταντίνο και Έμεσσε, και η Έμεσσε, μιας και εγκυμονεί, θα ανέβει για να βοηθήσει με τη μεταφορά. Αυτό μας βολεύει γιατί μπορεί να πάρει μαζί της τις έξτρα τσάντες με όλα τα στεγνά ρούχα (όχι αυτές της πλάτης) και όσοι κάνουν μόνο ανάβαση να αλλάξουν πριν μπούν στο/στα αυτοκίνητο/α.

Όσο αφορά το φαγητό, είπαμε με το Μίλτο να φέρει 7 κιλά κρέας, να το αγοράσει και να του δώσουμε ότι αναλογεί στον καθένα (πιθανόν 3-4 ευρώ). Από εκεί και πέρα, ας φέρει και ο καθένας ότι θέλει (ο Τσαιλής σαν Αθηαινίτης υποσχέθηκε τα περίφημα χαλλούμια της περιοχής).  Τα σουβλάκια θα είναι, σύμφωνα με τον σεφ, σχεδόν τελειωμένα η ώρα 9 και θα αρκούν για 15 άτομα. Τα κάρβουνα θα είναι στη διάθεση μας για τη συνέχεια.

Μίλησα πριν από λίγο με τον προπονητή μου στο κολύμπι Βασίλη Σκουρίδη και θέλει να συμμετάσχει και να μας βοηθήσει με το να οργανώσει ένα γκρουπ το οποίο θα περπατήσει τη διαδρομή και να έρχεται από πίσω για ασφάλεια. Αυτό θα γίνει ως εξής: Θα έρθει ο Βασίλης με το αυτοκίνητο-καραβάνι και θα το πάρει μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά που θα έρθουν για περπάτημα μέχρι το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, αφού αυτό το κομμάτι δεν είναι μονοπάτι αλλά χωματόδρομος.  Έτσι γλιτώνουν τα πρώτα 6 και κάπως «πιο ανιαρά» χιλιόμετρα. Από εκεί θα ξεκινήσουν την ανάβαση και θα τους συναντήσουμε κάποια στιγμή στη μέση περίπου του μονοπατιού. Όταν τελειώσουμε όλοι και τερματίσουμε, κάποιος από εμάς θα πάρει τον Βασίλη να πάρει το αυτοκίνητο του.   Κάνοντας τους υπολογισμούς, πέρσι με αργό τρέξιμο ανεβήκαμε το μονοπάτι (όχι τον χωματόδρομο) σε 1:20. Περπάτημα πιθανόν να είναι γύρω στις 2  με 2:30 ωρες. Από εκεί είναι ακόμα μια ώρα τρέξιμο για την κατάβαση από το άλλο μονοπάτι. Περπάτημα θα είναι σχεδόν 2. Άρα, για περπάτημα στα 14 χιλιόμετρα των 2 μονοπατιών (αφού θα αφαιρέσουμε τα πρώτα 6 του χωματόδρομου) θα χρειαστούν περίπου 4 με 4:30 το οποίο νομίζω είναι υπερβολικό. Το τι μπορούμε να κάνουμε, είναι το εξής: Μόλις τερματίσω και αλλάξω ρούχα, να ξεκινήσω με το αυτοκίνητο και να πάω πάνω στα Τζόνια. Τα παιδιά  του γκρουπ για περπάτημα με το που θα βγούν πάνω στον εκδρομικό χώρο των Τζονιών όπου και τερματίζει το μονοπάτι, να αρχίσουν να επιστρέφουν από την άσφαλτο. Οπου τους βρώ θα τους παραλάβω και θα τους φέρω φρέσκους-φρέσκους για την δεξίωση (αφού φέρουμε και το αυτοκίνητο του Βασίλη).

Πιο κάτω είναι η λίστα συμμετοχών μέχρι σήμερα. Περιμένουμε ακόμα κάποιους να επιβεβαιώσουν ή όχι, ενώ άγνωστος είναι προς το παρόν ο αριθμός των ατόμων που θα έρθουν από το γυμναστήριο του Σέργη.

Συμμετοχές για την Κυριακή

1. Σέργιος Νικολαίδης

2. Γιώργος Πέγγας

3. Κώστας Πατίνιος

4. Χρίστος Τσαιλής

5. Νίκος Κωσταντινίδης

6. Γιώργος Κωσταντινίδης

7. Χρίστος Χρίστου

8. Κωσταντίνος Χαρίτος

9. Αντρέας Ευσταθίου

10. Θεοχαρίδης Μιχάλης

11. Κωσταντίνος Ιωάννου

12. Μάριος Νικολάου

13. Ηλιόφωτος Ηλιοφώτου

14. Άντης Καπλάνης

Ακόμα δεν επιβεβαίωσαν

Κωσταντίνος Νεοφύτου

Δημήτρης Καφουρής

Ευριπίδου Χρίστος

Αντρέας Νεοφύτου

Χρίστος Σάββα

Ομάδα για περπάτημα

Βασίλης Σκουρίδης

Άτομα για βοήθεια

Εμεσσε Μεζαρος

Κυρία Χαρίτου

Μίλτος Περικλέους

Χριστάκης Χριστοφή

Δεν θα έρθουν τελικά

Πάμπος Σπανούδης

Άντρη Φωτιάδου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: