christostriathlon

ΠΕΡΙ ΤΡΙΑΘΛΟΥ,ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ, ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ, ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΜΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Martin Weiss, ένας λεβέντης τριαθλητής (μεταξύ άλλων)

Ένα από τα πράγματα που λατρεύω στον αθλητισμό, είναι ότι την ώρα που είσαι στο γήπεδο είτε για προπόνηση είτε για αγώνα, όλοι είναι ίσοι μεταξύ τους, αφού το χρονόμετρο μετρά για όλους το ίδιο. Αυτό το στοιχείο ισχύει φυσικά και μεταξύ των ατόμων που γυμναζόμαστε μαζί, είτε είναι δρομείς, είτε ποδηλάτες είτε τριαθλητές.. Υπάρχουν στην ομάδα μας άτομα διαφορετικού μορφωτικού και κοινωνικού επιπέδου, τα οποία υπό άλλες συνθήκες δεν θα υπήρχε περίπτωση να συναντηθούν οι δρόμοι τους. Κατά την διάρκεια της προπόνησης όμως υπάρχει σεβασμός προς όλους, και με την πάροδο του χρόνου δημιουργούνται παράξενες αλλά αληθινές φιλίες μεταξύ αυτών των ατόμων.

Αφορμή για να γράψω αυτό το άρθρο είναι το γεγονός ότι, ένα από τα πιο συμπαθητικά άτομα της τριαθλητικής μας ομάδας, ο Μάρτιν μας αποχαιρετά σύντομα, μιας και την ερχόμενη βδομάδα επιστρέφει στην πατρίδα του την Αυστρία. Ο Μάρτιν τα τελευταία χρόνια είναι ο πρεύσβης της Αυστρίας στη Κύπρο. Αυτό δεν τον εμπόδισε καθόλου να γυμνάζεται μαζί μας, είτε τρέχοντας στα μονοπάτια του Μαχαιρά, είτε ποδηλατώντας σε τοποθεσίες τις οποίες πολλοί Κύπριοι πιθανόν να μην έχουν ακουστά, είτε κολυμπώντας στο κολυμβητήριο. Τον σεβασμό και την εκτίμηση μας ο Μάριν την κέρδισε λόγω του χαρακτήρα του και της καλής του παρέας, και σίγουρα όχι για το όποιο αξίωμα μπορεί να κατέχει. Μας κέρδισε όλους σαν άτομο, όταν πέρσι τρύπησε το ελαστικό στο ποδήλατο του Αιμίλιου, και ο Μαρτιν τον βοήθησε κρατώντας το ποδήλατο του μέχρι να το φτιάξει. Μάλιστα από τότε «δουλεύουμε» τον Αιμίλιο διερωτόμενοι πως θα αλλάξει ξανά το ελαστικό του αν τρυπήσει, αφού χρειάζεται κάποιον πρέσβυ να του κρατά το ποδήλατο;

Αυτή τη βδομάδα μας επιφύλαξε ακόμα μια έκπληξη.  Στην Ομοσπονδία Τριάθλου Κύπρου είμαι υπεύθυνος για το πρόγραμμα ανάπτυξης ταλέντων. Ξέροντας αυτό το γεγονός ο Μάρτιν, μου ανακοίνωσε ότι θα μας χαρίσει ένα από τα τριαθλητικά του ποδήλατα, για τις ανάγκες του προγράμματος Γνωρίζοντας τις δυσκολίες για κάποιο παιδί 13-15 χρονών να έχει την ευκαιρία να οδηγά ένα αξιοπρεπές τριαθλητικό ποδήλατο, πραγματικά εκτίμησα αυτή του την φιλανθρωπία. Του υποσχέθηκα ότι δεν θα το δωρίσω σε κάποιο παιδί για πάντα, αλλά θα το δίνω και θα το παίρνω πίσω αναλόγως αναγκών. Παράγγειλα μάλιστα και ένα αυτοκόλλητο με το όνομα του, έτσι για να θυμόμαστε από που προήλθε αυτό το ποδήλατο.

Η «τελετή παράδοσης» έγινε σήμερα το πρωί, στο γήπεδο μετά την προπόνηση, όπως αρμόζει άλλωστε. Μαζί έφερε και έξτρα τιμόνια, σέλλα, ελαστικά, crank set κ.α. υλικά δηλαδή με τα οποία αν βρεθεί σκελετός μπορεί να στηθεί ακόμα ένα ποδήλατο.

Μάρτιν μου σε ευχαριστούμε, σε διαβεβαιώ ότι τα υλικά σου θα πάνε σε καλά χέρια. Αν σε φέρει ξανά ο δρόμος σου προς τις γειτονιές μας ξέρεις ότι  έχεις μια προπονητική ομάδα να σε περιμένει. Τιμή μου που σε γνώρισα.

Advertisements

2 Σχόλια

  Trackbacks

  1. Χρειάζεται κανείς ποδήλατο για τον αγώνα της Κυριακής; « christostriathlon
  2. Τρίαθλο δεν είναι μόνο η συμμετοχή σε αγώνες. | christostriathlon

  Σχολιάστε

  Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

  Λογότυπο WordPress.com

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Google+

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Twitter

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Facebook

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  w

  Σύνδεση με %s

  Αρέσει σε %d bloggers: