christostriathlon

ΠΕΡΙ ΤΡΙΑΘΛΟΥ,ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ, ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ, ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΜΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Πάνω από 1500 συμμετοχές στον αγώνα της Λεμεσού την Κυριακή

Σε διάσκεψη Τύπου το μεσημέρι, οι διοργανωτές (ΓΣΟ, Δήμος Λεμεσού, ΕΒΕΛ, Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού) εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το γεγονός ότι ξεπεράστηκαν οι αρχικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε ο θεσμός σε σχέση με την εξεύρεση χορηγών και στον αριθμό συμμετοχών ξένων αθλητών.

Ο Πρόεδρος του ΓΣΟ Νεοκλής Θωμά ανέφερε πως »παρά τις δυσκολίες που είχαμε στη διαδρομή, με ενωμένες τις δυνάμεις και ομαδική εργασία, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τις προετοιμασίες και είμαστε έτοιμοι για το Διεθνή Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ», σημειώνοντας ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Λεμεσού.

Ο κ. Θωμά κάλεσε το κοινό της Λεμεσού »να αγκαλιάσει με θέρμη αυτήν την προσπάθεια και σύσσωμο να παραταχθεί κατά μήκος της διαδρομής για να απολαύσει το μοναδικό θέαμα και να χειροκροτήσει τους αθλητές».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου δήλωσε ότι »νίκησε το πνεύμα τη Λεμεσού σε βάρος της ύφεσης και κάποιας πρώτης απαισιοδοξίας, αλλά νίκησε και η εμπιστοσύνη με την οποία οι χορηγοί αγκαλιάζουν τις εκδηλώσεις της πόλης και γενικότερα τα μεγάλα γεγονότα που σηματοδοτούν την παρουσία μας και στον διεθνή αθλητικό χώρο».

»Πέραν από την αθλητική σημασία και τη θεσμοθέτηση ενός τέτοιου σημαντικού γεγονότος, η τουριστική περίοδος του Μάρτη επωφελείται τα μέγιστα από την παρουσία στην πόλη μας ξένων αθλητών και άλλων παραγόντων και κυρίως, αποδεικνύει πόσους πολλούς τρόπους μπορούμε να αξιοποιήσουμε για να αιμοδοτήσουμε την κίνηση στην πόλη σε περιόδους που δεν υπάρχει ο κανονικός καλοκαιρινός τουρισμός», συμπλήρωσε.

Την ικανοποίηση του από την αγαστή συνεργασία όλων των διοργανωτών, ώστε ο Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ να διεξαχθεί με επιτυχία, εξέφρασε και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λεμεσού Φιλόκυπρος Ανδρέου, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι »το τι θα δούμε την Κυριακή θα επαληθεύσει την υπόσχεση που δώσαμε».

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι άμεσος σκοπός των διοργανωτών είναι »μια πλέον επαγγελματική διοργάνωση, με την μετατροπή αυτού του αγώνα σε μια εταιρεία μη κερδοσκοπικού οργανισμού για να είναι ένα από τα όπλα που θα έχει η Λεμεσός και κατ’ επέκταση η Κύπρος ολόκληρη, για να προσελκύσει αθλητικό τουρισμό».

Οι αθλητικές εκδηλώσεις, περιλαμβάνουν το Μαραθώνιο, το μισό Μαραθώνιο, το »Δρόμο Υγείας» 10 χιλιομέτρων, τον Εταιρικό Δρόμο 5 χιλιομέτρων και το Μαθητικό Δρόμο ενός χιλιομέτρου. Όλοι οι Μαραθώνιοι, πλην του Μαθητικού που θα αρχίσει στις 10:30, θα ξεκινήσουν στις 9:00 από την περιοχή της Επίχωσης.

Μέχρι χθες οι συμμετοχές έφτασαν τις 1551, από τις οποίες οι 565 είναι ξένοι αθλητές και οι 182 Κύπριοι. Στον Εταιρικό Δρόμο δήλωσαν συμμετοχή 804 άτομα από 41 εταιρείες, ενώ δεν συμπεριλαμβάνονται στους αριθμούς αυτούς τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στον Μαθητικό Δρόμο ενός χιλιομέτρου.

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωση της η Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού ενημερώνει το κοινό ότι λόγω των διεθνών προδιαγραφών του Μαραθωνίου, είναι υποχρεωμένη να κλείσει για την τροχαία κίνηση ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, μήκους περίπου 21χλμ, από τον κυκλικό κόμβο Νέου Λιμανιού μέχρι και την πάροδο που οδηγεί στον Ηλεκτροπαραγωγικό Σταθμό Μονής.

Οι ρυθμίσεις, που αφορούν στην αποκοπή όλων των λωρίδων κυκλοφορίας ολόκληρου του παραλιακού μετώπου της Λεμεσού για αποτροπή εισόδου οχημάτων και πεζών στη διαδρομή του Μαραθωνίου, θα τεθούν σε εφαρμογή στις 08:00 η ώρα το πρωί μέχρι και η ώρα 15:00 το απόγευμα, όπου θα ολοκληρωθεί ο Μαραθώνιος, με σταδιακή αποκοπή και αποδέσμευση των δρομολογίων ανάλογα με τη εξέλιξη του αγώνα.

Παρακαλείται επίσης το κοινό, όπως για την ασφάλεια των αθλητών, των θεατών αλλά και των εθελοντών που θα λάβουν μέρος στο Μαραθώνιο, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των μελών της Αστυνομίας, αλλά και τις πινακίδες τροχαίας που θα τοποθετηθούν για το σκοπό αυτό.

Διευκρινίζεται, τέλος, ότι ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο, από τον κυκλικό κόμβο Νέου Λιμανιού μέχρι και την πάροδο του Ηλεκτροπαραγωγικού Σταθμού Μονής, θα παραμείνει κλειστό και δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση σ’ αυτό, ούτε από τον Αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού (έξοδοι Μονής, Αγίου Τύχωνα, Παρεκκλησιάς και Μουταγιάκας) ούτε από τις κάθετες συμβολές ή διασταυρώσεις που ενώνουν την πόλη της Λεμεσού με το παραλιακό μέτωπο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: