christostriathlon

ΠΕΡΙ ΤΡΙΑΘΛΟΥ,ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ, ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ, ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΜΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Αθάνατε Έλληνα (και Κύπριε) δρομέα

Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό, που πρόλαβα τον γνήσιο αθλητισμό, τον αθλητισμό πέρα από την εμπορικοποίηση και τις σκοπιμότητες.
Στην Κύπρο τουλάχιστον, ανήκω στη τελευταία γενιά που χρησιμοποίησε παπούτσια με καρφιά (σχεδόν 2.5 εκατοστά) σε χωμάτινα γήπεδα.
Αξέχαστο το παληό ΓΣΠ, με τους αθλητές να τρέχουν γύρω-γύρω και τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, της Ομόνοιας και του Αποέλ να προπονούνται στο γήπεδο και πολλές φορές να μας κτυπούν με τα σούτ τους.
Στη πορεία των 30 χρόνων στον αθλητισμό θα μπορούσα να γράψω βιβλίο μόνο για τα περιστατικά που μου έτυχαν, όπως για παράδειγμα σε αγώνα ανωμάλου δρόμου στη Πάφο όπου ο αθλητής που ήταν μπροστά μου έχασε την κούρσα γιατί στα μισά της διαδρομής ένα κριάρι άρχισα να τον κυνηγά.
Πρόλαβα την εποχή όπου Μαραθώνιο δρόμο έτρεχαν μόνο αθλητές συλλόγων, και σπάνια έβλεπες άτομα να τερματίζουν μετά τις τρείς ώρες. Οι συμμετοχές τότε ήταν 15-20 άτομα , όλοι φίλοι μεταξύ τους.
Με χαρά έζησα την άνθηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, με τη δημιουργία διαφόρων συλλόγων δρομέων υγείας και την διοργάνωση αγώνων δρόμου μικρότερων αποστάσεων, που απευθύνονταν στο ευρύτερο κοινό.
Αυτοί οι αγώνες έδωσαν την ευκαιρία σε εκατοντάδες συμπατριώτες μας να ζήσουν την εμπειρία της γραμμής εκκίνησης, της συμμετοχής σε κάποιο αγώνα, όπου, στο τέλος της ημέρας ο καθένας παλεύει με τον εαυτό του και μαζεύει εμπειρίες.
Μαζί με αυτούς τους αγώνες, άρχισαν να εμφανίζονται και κάποια παράξενα φαινόμενα, μεμονωμένα μεν, πολύ ενοχλητικά δε.
Αυτό οφείλετε στην έλλειψη αθλητικής παιδείας από κάποια άτομα, τα οποία έχουν στόχο αποκλειστικά να κερδίσουν κάποιο κύπελλο στην ηλικιακή τους κατηγορία, άσχετα αν το αξίζουν ή όχι.
Δεν μπορώ για παράδειγμα να φανταστώ, για ποιό λόγο κάποιος να προσπαθήσει να ξεγελάσει τους συναθλητές του και τους διοργανωτές, «κλέβοντας» κάποιο μέρος της διαδρομής και τερματίζοντας άδικα μπροστά από κάποιους άλλους.
Στη Κύπρο υπάρχει ένα συγκεκριμένο άτομο το οποίο συστηματικά τρέχει πιό λίγα μέτρα, για καιρό δεν ασχοληθήκαμε αλλά επειδή παράγινε το κακό, στην επόμενη κούρσα η παρέα μου και εγώ είμαστε αποφασισμένοι να τον εκθέσουμε.
Αφορμή για αυτό το άρθρο πήρα από τα σχόλια που είδα κάτω από τα αποτελέσματα του 6ου διεθνή Μαραθώνιου Μέγας Αλέξαντρος, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε  http://www.runningnews.gr
Στο συγκεκριμένο αγώνα, άτομο, γραμένο στον αγώνα, με ηλεκτρονικό τσίπ στο πόδι, έκανε όλο τον αγώνα σε ποδήλατο, ντυμένος με αδιάβροχα, και λίγο πριν το τέλος παρέδωσε το ποδήλατο και τερμάτισε κορδωτός και άνετος. Όμως για κακή του τύχη, κάποιοι ήταν αποφασισμένοι να μην το αφήσουν να περάσει έτσι, και τους οποίους συγχαίρω. Στο σύνδεσμο πιό πάνω μπορείτε να δείτε και φωτογραφίες από το περιστατικό.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: