christostriathlon

ΠΕΡΙ ΤΡΙΑΘΛΟΥ,ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ, ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ, ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΜΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ

Triathlon Loving it is easy photo

 

 

 

 

 

 

English edition: http://www.amazon.com/dp/B00JBKTNT4/

Ελληνική έκδοση: http://www.armidabooks.com/?p=10722

Facebook Page: https://www.facebook.com/TriathlonLoving

Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζω το βιβλίο που έγραψα:

ΤΡΙΑΘΛΟ ΝΑ ΤΟ ΛΑΤΡΕΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ

Όπως γράφει και στο οπισθόφυλλο:

Με απλό και κατανοητό τρόπο, το βιβλίο «Τρίαθλο, να το λατρέψεις είναι εύκολο», αναλύει τις βασικές προπονητικές αρχές και τις παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπ’ όψην για το σχεδιασμό ενός προπονητικού προγράμματος, όχι μόνο για το άθλημα του τριάθλου, αλλά και κάθε άλλο άθλημα αντοχής.

Ένα ευανάγνωστο και ευχάριστο βιβλίο στο οποίο, μέσα από τα παραδείγματα και  τα… παθήματα του συγγραφέα, κάθε τριαθλητής, δρομέας, ποδηλάτης ή κολυμβητής, επίδοξος ή μη, θα βρεί αρκετές χρήσιμες συμβουλές για το πως να γυμνάζεται σωστά.

Πρόσφατα είχα την τιμή να το θέσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ουράνιος Ιωαννίδης κάτω από την αιγίδα της ΚΟΕ, και ο Πρόερδος του Κυπριακού Οργανισμού ΑΘλητισμού κ. Πάμπος Στυλιανού κάτω από την αιγίδα του ΚΟΑ, οι οποίοι επίσης απεύθυναν και χαιρετισμό τους οποίους ενσωματώσαμε στην τρίτη έκδοση, που κυκλοφόρησε τον Οκτώμβριο του 2013.

Αν και το Τρίαθλο δυστυχώς δεν είναι τόσο διαδεδομένο άθλημα στις χώρες μας, το βιβλίο για κάποιο λόγο ήταν μέσα στα 10 best seller στην Ελλάδα για τον μήνα Ιανουάριο του 2013 σύμφωνα με το Περιζήτητο, το οποίο είναι υπεύθυνο για την διανομή του. Το ίδιο συνέβη και τον μήνα Οκτώβριο του 2013, όταν και κυκλοφόρησε η τρίτη έκδοση του. Επίσης, ανήκει στη λίστα (στην έκτη θέση) με τα 50 πιο ευπώλητα βιβλία στην Ελλάδα για τη χρονιά 2013.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αρμίδα. Ήδη υπάρχει στη βάση δεδομένων της  Βιβλιοnet όπου υπάρχουν όλα τα ελληνικά βιβλία που κυκλοφορούν (δεν μπορείτε όμως να το αγοράσετε από εδώ). Υπάρχει επίσης και στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη.  Πιο κάτω μπορείτε να δείτε σχόλια από κάποιους  αναγνώστες του βιβλίου.  Θα χαρώ ιδιάιτερα να ακούσω και να μοιραστώ και τα δικά σας, θετικά ή αρνητικά. Επίσης μπορείτε να δείτε κάποια από τα βιβλιοπωλεία στα οποία μπορείτε να το βρείτε.

Από τον Απρίλιο του 2014 το βιβλίο κυκλοφορεί και στα Αγγλικά, και ο αγγλικός τίτλος του είναι Triathlon, loving it is easy, και πωλείται απο την Amazon σε μορφη kindle και σε σκληρό βιβλίο. Αυτό έγινε κατορθωτό μετά την ευγενή χορηγία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής για τη μετάφραση του βιβλίου. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις εκδόσεις Αρμίδα, στο email: info@armidapublications.com , ή μαζί μου στο christoschr1@yahoo.com ή στο τηλ. 99644111

Ευχαριστώ από καρδιάς τους φίλους (γνωστούς και άγνωστους) που ήδη αγκάλιασαν με αγάπη το «συγγραφικό μου εγχείρημα». Όπως αναφέρω και στις σελίδες του, αν καταφέρω να πείσω έστω και ένα άτομο να σηκωστεί από το καναπέ του και να αρχίσει να γυμνάζεται, (όχι απαραίτητα για να γίνει τριαθλητής) τότε για μένα το βιβλίο θα είναι επιτυχία.

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ:

1) Πολλά συγχαρητήρια για το βιβλίο σου το οποίο είναι καταπληκτικό και ιδιαίτερα ο λόγος σου και ο τρόπος που παρουσιάζεις τα θέματα και τα γεγονότα. Πολλά Μπράβο.

Βασίλης Κρομμύδας. Ο Κορυφαίος Έλληνας τριαθλητής και προπονητής, με 2 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και κάτοχος της Παγκόσμιας επίδοσης Νέων στο Ironman. Coaching Services Krommidas

2) Είναι με μεγάλη χαρά που χαιρετίζω την έκδοση του θαυμάσιου βιβλίου του φίλτατου Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και τριαθλητή Χρίστου Χρίστου.

Το βιβλίο που παραδίδει ο Χρίστος για το τρίαθλο είναι ένα και μοναδικό βιβλίο το οποίο εμπλουτίζει τη βιβλιογραφία για το τρίαθλο, γιατί αφενός συμπληρώνει ένα μεγάλο κενό στην αθλητική βιβλιογραφία και αφετέρου η συμπλήρωση είναι  επιστημονική και βιωματική.

Ο Χρίστος γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες αλλά και τις τεχνικές του δρόμου, της κολύμβησης και της ποδηλασίας γιατί είναι το τρίαθλο τρόπος ζωής για τον ίδιο και την ίδια ώρα τα πάντα που είναι γραμμένα στο βιβλίο είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα γιατί ο ίδιος τα σπούδασε και τα αποκωδικοποίησε.

Μπορώ να πω απερίφραστα και χωρίς ενδοιασμούς ότι το βιβλίο για το Τρίαθλο που έφτασε στα χέρια μας είναι μια ξεχωριστή έκδοση που πείθει απόλυτα για τον υπότιτλο “ να το λατρέψεις είναι εύκολο”.

Με λίγα λόγια το βιβλίο του Χρίστου για το Τρίαθλο είναι δώρο για όλους τους νέους που θέλουν και  μπορούν  να αθληθούν στον συνδυασμό δρόμου, κολύμβησης και ποδηλασίας γιατί δεν δείχνει μόνο το δρόμο εισόδου αλλά με την επιστημοσύνη που το διαρρέει, καθοδηγεί και πως θα επιτύχει σ’ αυτό και να το λατρέψεις.

Θέλω να δώσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στον Χρίστο, να του ευχηθώ το βιβλίο του να μεταφραστεί και να φτάσει και στον κόσμο όλο ώστε το ταξίδι να είναι μακρύ.

Τέλος, θέλω από βάθους καρδιάς να τον ευχαριστήσω για την δουλειά του αυτή και να του ευχηθώ να έχει το ίδιο πάθος για το Τρίαθλο και τον αθλητισμό γενικότερα ώστε να μας δώσει και άλλα έργα του το ίδιο ποιοτικά και ξεχωριστά.

Επίτ. Καθ. Ουράνιος Μ. Ιωαννίδης Πρόεδρος Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής

3) Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για μένα να χαιρετίζω μια σπάνια αθλητική έκδοση από ένα άνθρωπο που ζει και αναπνέει αθλητισμό.

 Το βιβλίο του αγαπητού Χρίστου Χρίστου, Τριαθλητής ο ίδιος και καθηγητής Φυσικής Αγωγής, αναβλύζει μια παθολογική αγάπη για την άθληση, που αναπτύχθηκε μέσα από την ενασχόλησή του με το συγκεκριμένο άθλημα, από μικρή ηλικία.

 Γραμμένο όχι από συγγραφέα αλλά ένα εφ’ όρου ζωής αθλητή και εραστή της εκγύμνασης, παραπέμπει σ’ ένα από τα πιο δύσκολα αθλήματα, το Τρίαθλο, υποδεικνύοντας όμως μέσα από τον τίτλο του ότι «να το λατρέψεις είναι εύκολο».

 Αποτελεί σοβαρή πρωτοποριακή έκδοση βασισμένη σε βαθειά επιστημονική γνώση του αντικειμένου, εμπλουτισμένη με έντονα και πλούσια βιώματα μέσα από την ενασχόληση του Χρίστου με το άθλημα.

 Η έκδοση είναι πλέον ένας σημαντικός οδηγός σε όλους τους νέους που αναζητούν τρόπους άθλησης και θέλουν να γευτούν κάτι το διαφορετικό.  Μέσα από τη λεπτομερή παράθεση του τι προσφέρει το άθλημα μέσα από το συνδυασμό δρόμου, κολύμβησης και ποδηλασίας, ο Χρίστος ανοίγει δρόμους και προσκαλεί τους νέους αθλητές να τολμήσουν την ενασχόληση με το Τρίαθλο.

 Μόνο συγχαρητήρια και πολλά μπράβο αξίζουν στο Χρίστο, με την ευχή το βιβλίο του να αποτελεί για πολλά χρόνια ένα πολύτιμο οδηγό για όποιον αποφασίσει να δημιουργήσει μια δυναμική σχέση με το Τρίαθλο.

 Εύχομαι κάθε καλό στον αγαπητό Χρίστο και να τον καλέσω να συνεχίσει να ασχολείται με τον αθλητισμό με το ίδιο πάθος και αγάπη που έχει βάλει σε αυτό το βιβλίο.

 Πάμπος Στυλιανού Πρόεδρος ΚΟΑ

4) Φίλε Χρήστο. Διάβασα το βιβλίο σου και ήταν για μένα μία πολύ ευχάριστη έκπληξη. Ήξερα ότι είσαι ένας ενθουσιώδης άνθρωπος. Δεν ήξερα όμως ότι μπορείς να εκφράσεις αυτό τον ενθουσιασμό τόσο όμορφα και πειστικά με το γράψιμο σου. Ως δημοσιογράφος νομίζω ότι πολλοί συνάδελφοι μου θα πρέπει να ζηλέψουν τον δυναμικό και εκφραστικό σου λόγο. Χρησιμοποίησες εξαιρετικά τον γραπτό λόγο, δεν βασάνισες τις λέξεις, περιέγραψες γλαφυρά τις εικόνες που ήθελες να δώσεις. Μπράβο σου. Ως συνάδελφος σου γυμναστής και πατέρας νεαρού τριαθλητή βρήκα πολύτιμες πληροφορίες (κυρίως αυτά που οι εγγλέζοι λένε tips) για το άθλημα. Και κάτι που επιβεβαίωσε αυτά που ήξερα: Οι γονείς μπορούμε να είμαστε καλοί προπονητές… των παιδιών των άλλων. Σε ευχαριστώ Χρήστο

Λοϊζος Αντωνίου,  Δημοσιογράφος-Γυμναστής

5) Εκατομμύρια αθλητές αγαπούν το τρίαθλο και αυτό γιατί από τη φύση του είναι ένα συναρπαστικό άθλημα. Πόσο εύκολο όμως είναι να ασχοληθεί κάποιος με αυτό το άθλημα;  Ο Χρίστος Χρίστου, στο βιβλίο που παρουσιάζουμε, με μια εντελώς προσωπική προσέγγιση απαντά σε αυτό το ερώτημα. Για τον Χρίστο η προπονητική τριάθλου δεν είναι απλώς μια επαγγελματική σχέση, είναι τρόπος ζωής…….διαβάστε περισσότερα 

Απο την ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τριάθλου.

Για κάποιο λόγο που δεν κατανοώ, ίσως επειδή βλέπω τα πράγματα στο τρίαθλο στον κυπριακό χώρο με δικό μου φακό και μακρυά από συλλογικά συμφέροντα, οι διαχειριστές της σελίδας της Ομοσπονδίας κατέβασαν την αξιολόγηση τους. Μακάρι να είναι καλά οι άνθρωποι, πάλι φίλοι θα είμαστε.

6) Έχω τελειώσει το βιβλίο σου και θέλω να σε ευχαριστήσω που μέσα από αυτό έχω γνωρίσει αρκετά για αυτό το συναρπαστικό άθλημα. Σίγουρα δεν προσβλέπω να γίνω τριαθλητής αλλά θέλω να πιστεύω πως μου έδωσες ένα δυνατό κίνητρο για να γυμνάζομαι πιο συχνά. Χαίρομαι για την απλότητα της γλώσσας που έχεις χρησιμοποιήσει.  ‘Όπως λένε και οι Αμερικάνοι keep up the good work!

Φοίβος Κοντεμενιώτης, Καθηγητής-Το νεότερο (χάρη στο βιβλίο) μέλος της ομάδας μας.

7) Ένα εξαιρετικό βιβλίο από έναν εξαιρετικό συνάδελφο! Μόλις το διαβάσετε θα καταλάβετε πως καμία δικαιολογία για να μην κάνεις προπόνηση δεν είναι αρκετή!

Πόπη Σταυρινού,  Γυμνάστρια,  Πρωταθλήτρια -Προπονήτρια Τζούντο.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

8) Το βιβλίο του Χρίστου το έχω διαβάσει ,το έχω ξαναδιαβάσει και τώρα το διαβάζω ξανά. Πολύ απλό και συγχρόνως περιεκτικό και πιο πολύ ευχάριστο.
Γιώργος Κωσταντινίδης, Οδοντίατρος, Μαραθωνοδρόμος
. . . .  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . …..
9) Το πρώτο βιβλίο γραμμένο στα ελληνικά είναι γεγονός. Συγγραφέας του ο Κύπριος τριαθλητής και προπονητής Χρίστος Χρίστου. Όταν ο Χρίστος προσφέρθηκε να μου στείλει το βιβλίο για να το διαβάσω και να γράψω την «κριτική μου» δεν ήθελα να περιμένω τίποτα… Το Τρίαθλο είναι ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και απαιτητικό άθλημα και εγώ είμαι ακόμα ποιο απαιτητικός από τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό.
Ο Χρίστος όμως κατάφερε δυο πράγματα. Καταρχάς να με κάνει να διαβάσω ολόκληρο βιβλίο μετά από πολλά χρόνια και κατόπιν να μου δείξει πως τελικά μέσα σε μόνο 150 σελίδες περίπου η προπονητική φιλοσοφία του τριάθλου μπορεί να απλοποιηθεί και να κατανοηθεί από έμπειρους και άπειρους. Το τρίαθλο το λάτρευα σαν άθλημα και τρόπο ζωής έτσι κι αλλιώς, όμως πλέον κρατάω κυριολεκτικά στα χέρια μου ένα «όπλο» για να κάνω κι άλλους φίλους να το λατρέψουν, χωρίς να χρειάζεται να τους μιλάω εγώ για ώρες.
Στις σελίδες του θα βρείτε τις βασικές προπονητικές αρχές και τις παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν για το σχεδιασμό ενός προπονητικού προγράμματος, όχι μόνο για το άθλημα του τριάθλου, αλλά και κάθε άλλο άθλημα αντοχής. Παράλληλα, αλλά εξίσου σημαντικά, είναι τα παραδείγματα, οι εμπειρίες και  τα παθήματα του Χρίστου που περιγράφει με ιδιαίτερα διασκεδαστική δόση αυτοσαρκασμού και χωρίς ίχνος ταμπού. Οι «εμπειρίες» όλων μας στο Τρίαθλο, θεωρώ πως είναι ότι πιο διδακτικό μπορούμε να μεταφέρουμε στους νεότερους και ο Χρίστος είναι απολαυστικός στις ιστορίες του!
Γρηγόρης Σκουλαρίκης Τριαθλητής, Πρωταθλητής Ελλάδας στο δίαθλο, Δημοσιογράφος. Απο την αξιολόγηση που έγραψε για το βιβλίο στην ιστοσελίδα του trinews.gr η οποία είναι η πιο δημοφιλής σελίδα στον ελλαδικό χώρο σχετικά με το τρίαθλο.
. . . . . .  . . . . .  . . . ..  . . . . . .  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
10) Χριστο συγχαρητήρια για το βιβλίο. Πλήρες και με πολλές πληροφορίες. Το πρώτο ολοκληρωμένο στα ελληνικά @christosgr1 pic.twitter.com/jJ2V23up
Πάρης Πράσινος, Φωτογράφος, Τριαθλητής
. . .  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
11) Παρουσίαση του βιβλίου με το πιο πανω σχόλιο του Γρηγόρη Σκουλαρίκη έγινε επίσης στη σελίδα των Αθλητών Υγείας Χίου. Ευχαριστώ παιδιά!
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
12) Χρηστο καλησπερα και χρονια πολλα.Εχτες παραγγειλα το βιβλιο σου και σημερα το διαβαζω σχετικα με το τριαθλο και ειμαι εντυπωσιασμενος.Αν και δρομεας θεωρουσα οτι καποια στιγμη που θα ασχοληθω με το τριαθλο θα μου ειναι ειναι ευκολο αλλα διαβαζοντας τις εμπειριες σου καταλαβα οτι θελει πολυ δουλεια.επισης ο τροπος που αυτοσαρκαζεσαι ειναι το κατι αλλο!συγχαρητηρια και και καλες γιορτες με την οικογενεια σου!
Γιώργος Βλάχος, Δρομέας, Αμαλιάδα, Ελλάδα.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  . . .
13) Ώρα 4 σου είπα ότι θα καθήσω να το διαβάσω αλλά δεν περίμενα να το διαβάσω όλο μονοκόμματα!! Αχ ρε φίλε, μου ξυπνάς αναμνήσεις ωραίες και με το βιβλίο σου με οδήγησες σε ξεχασμένα χρόνια…! Μακάρι να είσαι πάντα καλά εσύ και η οικογένεια σου. Το βιβλίο σου είναι χωρίς υπερβολή Τέλειο!!! Νομίζω δεν θα μπορούσες να το διατυπώσεις αλλιώς στις σελίδες που είχες στη διάθεση σου! Χίλια μπράβο για το βιβλίο και να είσαι σίγουρος ότι όσοι θα το διαβάσουν θα τους βοηθήσει πάρα πολύ!!
Δημήτρης Καδής. Πρώην Πρωταθλητής Ποδηλασίας και Τριάθλου Κύπρου
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
14) Καλημέρα Χρήστο! Πήρα το βιβλίο στα χέρια μου μετά από καθυστέρηση δύο εβδομάδων. Το διάβασα σε δύο δόσεις!!! Λοιπόν αυτά που έχω να πω είναι τα εξής… Φέτος ξεκίνησα το τρίαθλο σαν τρίαθλο γιατί δύο τρία χρόνια ασχολούμουν με το καθένα μεμονωμένα. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι έχω κολλήσει με αυτό το »μικρόβιο»!!! Σ αυτές τις 170 σελίδες πέρα από τις χρήσιμες συμβουλές σου ( μ έβαλες να κατεβάσω μετρονόμο στο κινητό για το τρέξιμο!!) αποτύπωσες στο χαρτί ότι συναίσθημα και σκέψη έχω κάνει στους μέχρι τώρα αγώνες μου! Είναι απίστευτο να βλέπω τα λάθη που έχω κάνει ( και ευτυχώς δεν είμαι ο μόνος!!!) και πολλά άλλα που ετοιμαζόμουν να κάνω! Τελοσπάντων για να μην μακρηγορώ το βιβλίο είναι πάρα πολύ καλά γραμμένο και αξίζει να το έχει ο οποιοσδήποτε. Εύγε!!! Σου εύχομαι ότι καλύτερο στην οικογενειακή και αγωνιστική σου ζωή!!! Καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος!!!!
Δημήτρης Αλιφέρης Τριαθλητής, Αθήνα
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
15) Το βιβλιο του Χριστου Χριστου «ΤΡΙΑΘΛΟ να το λατρεψεις ειναι ευκολο» ειναι ενα πραγματικα ευχαριστο βιβλιο, που απευθυνεται σε αρχαριους αλλα και προχωρημενους αθλητες. Γραμμενο με επιστημονικη βαση, με ευχαριστα ιστορικα και περιγραφικα διαλειμματα και πλουσιο χιουμορ, το βιβλιο εισαγει τον αθλητη στις απλες προπονητικες αρχες του τριαθλου, δινοντας συμβουλες και ιδεες οχι μονο στο πως ενας αρχαριος μπορει να ξεκινησει το αθλημα (με προπονησεις, αγορες εξοπλισμου, επιλογη αγωνων, κτλπ), αλλα και στο πως ενας πιο προχωρημενος μπορει να πετυχει το στοχο του στον αγωνα της επιλογης του.Τρια βασικα κομματια του βιβλιου κεντρισαν το ενδιαφερον μου και με εκαναν να εκτιμησω το συγγραφεα απο αποψη προπονητη, αθλητη και αρθρογαφου. Το πρωτο κομματι ειναι αυτο που ακολουθει της εισαγωγης: περι προπονητικων αρχων. Χρησιμοποιωντας απλους και κατανοητους ορους, ο συγγραφεας δινει μια γευση αυτου που θεωρω  τη μαγια και τεχνη του αθληματος: το σωστο προπονητικο προγραμμα. Τη σημερινη εποχη, με εχει εντυπωσιασει το γεγονος οτι πολλοι αθλητες και προπονητες αποτυγχανουν να κατανοησουν τις κεφαλαιωδεις αρχες της προπονησης, οι οποιες και συζητωνται στο βιβλιο: ατομικες διαφορες, συνεχεις και αυξηνομενες απαιτησεις και ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΤΗΤΑ. Ειδικα η τελευταια αρχη, η οποια χτιζεται βασει των ατομικων στοχων και προσδοκειων του αθλητη, ειναι και αυτη που ακολουθειται απο πολλους επαγγελματιες αθλητες (και οχι μονο τριαθλητες) και οδηγει στις σταδιακες επιτυχιες (μικρες ή μεγαλες).Το δευτερο κομματι που με εντυπωσιασε, ήταν ενα απο τα τελευταια μερη του βιβλιου, το οποιο και δενει υπεροχα με το αρχικο κεφαλαιο: το προπονητικο προγραμμα. Ο συγγραφεας ξεκινα με ΒΑΣΙΚΕΣ και ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ αρχες τις οποιες και παλι αποτυγχανουν να εφαρμουσουν στη μεγαλη τους πλειοψηφια οι αθλητες (κυριως ερασιτεχνες) και οι προπονητες  (κρινοντας απο την εμπειρια μου στις ΗΠΑ). Οι αρχες αυτες περιγραφονται λιτα και περιεκτικα σε μια σειρα αποφθεγματων, τα οποια αναλυονται στη συνεχεια του βιβλιου: «Πριν ξεκινησετε κανετε σωστο σχεδιασμο», «Η προτοιμασια ειναι η μιση νικη», «Ο πιο σημαντικος παραγοντας για να πετυχεις κατι ειναι να προετοιμαστεις για αυτο» , κ.α. (Εδω, θα ηθελα να προσεξω και το εξης: «Τυχαια προπονηση φαιρνει τυχαια αποτελεσματα» (Random training brings random results)).Το τριτο και ισως το καταλυτικο σημειο που μετατρεπει το βιβλιο απο ανιαρο συγγραμμα προπονητικης σε ενα ευχαριστο αναγνωσμα ειναι το προσωπικο, γλαφυρο χιουμορ του συγγραφεα, τα ευχαριστα διαλειμματα με ιστορικες αναφορες σημαντικων αθλητικων γεγονοτων, οι περιγραφικες παρενθεσεις των προσωπικων στιγμων του συγγραφεα, και η ομορφη ελληνικη γλωσσα που χρησιμοποιειται.Πιστευω οτι οι επομενες εκδοσεις του βιβλιου θα ειναι μονο καλυτερες! Πιθανως ο συγγραφεας να θελησει να προσθεσει ενα κεφαλαιο περι προπονητικης με βαρη ή αλλου ειδους ασκησης (cross fit, TRX, spin classes, etc) που  ενδυναμωνει το νευρομυικο συστημα του αθλητη, τον βοηθα να αποφυγει πιθανους τραυματισμους και συντελει στο χρονο αποκαταστασης του. Για το τελευταιο, ισως θα χρειαζοταν ενα ξεχωριστο κεφαλαιο. Ο χρονος αποκαταστασης και ο τροπος με τον οποιο πραγματοποιειται, ειναι τοσο σημαντικος οσο και ο χρονος προπονησης. Ο χρονος αποκαταστασης ακολουθει το δικο του κυκλο, παραλληλο με αυτον της προπονησης.Τελος, με εντυπωσιασε η αναφορα στο μινιμαλιστικο τρεξιμο, αλλα πολυ θα ηθελα να υπηρχε και αναφορα των αθλητων/προπονητων/εργοφυσιολογων που εχουν την αντιθετη αποψη. Εδω στις ΗΠΑ τα στρατοπεδα ειναι μοιρασμενα. Θα ηταν ενημερωτικο να διαβαζαμε στο βιβλιο και τις δυο αποψεις του στρατοπεδου.Και καποιες μικρες, προσωπικες συμβουλες για ορισμενες αναφορες στο βιβλιο:α) Οι τενιστες οντως εχουν περισσοτερη ανεπτυγμενη δυναμη στο χερι με το οποιο χρησιμοποιουν τη ρακετα. Ομως πιστευω  πως ειναι υπερβολικο να ισχυριστουμε οτι ειναι διπλασια! Σε αυτη την περιπτωση εφαρμοζεται η θεωρια του cross education. Εαν για παραδειγμα σπασεις το ενα σου χερι και ασκεις μονο το γερο, τοτε το χερι που ειναι δεμενο στο γυψο θα λαβει καποια πλεονεκτηματα της ασκησης που προερχεται απο το γερο χερι.β) Στις ΗΠΑ, δεν αποφασιζεται η αθλητικη υποτροφια στην κολυμβηση βασει του τεστ ευλυγισιας της πδοκνημικης αρθρωσης.γ) Εκτος απο τους συνδυασμους δισκοβραχιωνων 39/53 και 34/50 υπαρχουν και ολοι οι δυνατοι συνδυασμοι μικρου δισκου (34, 36, 38, 39,42) και μεγαλου (50, 52, 53) ομως δεν ειναι ολοι συμβατοι με το βραχιονα που εχει ο καθενας στο ποδηλατο του (number of bolts in the crankarm). Καλο ειναι καποιος να συμβουλευτει ειδικο μηχανικο πριν παρει καποια αποφαση (εγω προσωπικα βρισκω το 38/52 τελειο για προπονησεις δρομου). Νομιζω οτι αξιζει να αναφερουμε εδω και τη σημασια του μηκους του δισκοβραχιονα (165cm, 170cm, 175cm κλπ.) το οποιο πρεπει να αποφασιζεται με βαση τη σωστη μετρηση των αναλογιων του αθλητη απο εναν που εξειδικευεται στο λεγομενο bike fitting. Με εκτίμηση,Λουκια Λιλη Τριαθλήτρια ΗΠΑ. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ……………  16) Ο παιδικός μου φίλος Χάρης Ιωαννίδης μου έχει επιτρέψει -μετά από πολλές παρακλήσεις που έφτασαν και σε εκβιασμούς κάποιες φορές- να τον συμβουλεύω και να του λέω τη γνώμη μου που και που για εκδόσεις βιβλίων που έχει ή που σκέφτεται να αναλάβει. Έτσι, στα μέσα του καλοκαιριού είχα διαβάσει ένα πρώτο πρόχειρο του βιβλίου του Χρίστου και είχα κληθεί να πω την γνώμη μου. Μόλις τώρα έλαβα στα χέρια μου τη (δεύτερη) έκδοση του βιβλίου και έτσι μπορώ επιτέλους να δημοσιοποιήσω τι του είπα τότε.

Το εντυπωσιακό είναι το εξής: Κατορθώνει με το βιβλίο αυτό να δώσει κίνητρο ενασχόλησης με τον αθλητισμό ακόμη και σε κόσμο που δεν έχει καμία σχέση με αυτόν. Αυτή την αίσθηση πήρα. Ένα ξεσήκωμα που λέμε. Προσωπικά δε, και χωρίς να έχω ιδιαίτερη σχέση με τον αθλητισμό παρά μόνο να τρέχω περιστασιακά μεγάλες αποστάσεις και να παίζω κανένα μπασκετάκι, με έκανε να αγαπήσω το τρίαθλο, να θέλω να μάθω περισσότερα για το άθλημα, να μετανιώνω που δεν είμαι ερασιτέχνης τριαθλητής και να σκεφτώ πως ποτέ δεν είναι αργά να αρχίσω. Νομίζω πως κάτι τέτοιο είχε στο μυαλό του ο Χρίστου όταν το έγραφε και τουλάχιστον κατ’ αυτή την έννοια πρέπει να αισθάνεται πολύ υπερήφανος.

Με αληθινά παραδείγματα από τη ζωή του ως αθλητής, μας δίνει τις αρχές της άσκησης και της διατροφής, περιγράφει τα τρία αθλήματα (κολύμπι, ποδήλατο, τρέξιμο) ξεχωριστά αλλά και το πώς ο συνδυασμός τους εξάγει το τέλειο αποτέλεσμα, μας μιλάει για την ψυχολογία πριν από την προπόνηση αλλά και τους αγώνες και μας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά που έμαθε (και έπαθε) ο ίδιος μέσα από τριανταπέντε χρόνια άσκησης και αγώνων. Συμβουλές, προπονητικό πρόγραμμα για κάθε άθλημα αντοχής, ιστορικές αναδρομές, σύνδεσμοι στο διαδίκτυο και γενικά… όλα όσα χρειάζεται ο αναγνώστης για να το λατρέψει.

Αν και ειδικού περιεχομένου, απευθύνεται σε ευρύ κοινό. Διαβάστε το και θα αλλάξετε τρόπο ζωής.

Αν και θα μπορούσα να παραθέσω αρκετά κομμάτια του βιβλίου, επέλεξα κάτι από τον πρόλογο του Πάνου Ιωαννίδη, γιατί νομίζω πως συνοψίζει με πολύ καλύτερο τρόπο, αυτά που ήθελα παραπάνω να σας πω.

(…) Προσωπικές εμπειρίες, δραματικές, ιλαρές και συγκινητικές, κάποτε ξεκαρδιστικές, όμορφες παραστατικές φωτογραφίες, παραπομπές σε βίντεο και πλούσια γραφικά διανθίζουν αυτό το λιτά και γλαφυρά γραμμένο βιβλίο, που το διάβασα απνευστί, μη θέλοντας να τελειώσει και που με φόρτωσε με μεταμέλεια γιατί μετά την εφηβεία εγκατέλειψα τον κλασικό αθλητισμό και στερήθηκα τις συγκινήσεις, τις χαρμολύπες και τα ευεργετικά αποτελέσματα που φέρνει η διά βίου άθληση.

Αν διάβαζα το βιβλίο του Χρίστου Χρίστου στα δεκαοχτώ μου, ίσως… (…)

Εκδόσεις Αρμίδα. Βαθμολογία 8/10

Δώρος Αντωνιάδης, Ηράκλειο, Αττική, από αξιολόγηση που δημοσίευσε στο μπλοκ του.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

17) Παρουσίαση του βιβλίου στην εφημερίδα Πολίτης, την Τρίτη 12.2.2013

Τρίαθλο Πολίτης από Δήμο

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

18)Αγαπητέ συμμαθητή Χρίστο.

Και εγώ με την σειρά μου σε συγχαίρω για τον ενθουσιασμό και το πάθος με το οποίο έγραψες αυτό το βιβλίο. Εύχομαι το βιβλίο σου να διαβαστεί από όσο το δυνατό περισσότερα άτομα και να αποτελέσει οδηγό σε αυτό που όλοι οι ενασχολούμενοι με το Τρίαθλο γνωρίζουν. Ότι δηλαδή δεν είναι μόνο ένα άθλημα είναι και τρόπος ζωής.

Σου εύχομαι καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία, προσωπική και οικογενειακή.

  Γιάννης Γιαννάκη

………………………………………………………………………………………………………….

19) Παρουσίαση του βιβλίου έγινε στην εφημερίδα Σημερινή στις 20.10.2013

P1010054

ΚΥΠΡΟΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

1) Στον εκδοτικό οίκο Αρμίδα, τηλ. 99347068 (Χάρης) κοντά στο round about της Coca Cola, Αγ. Δομέτιος, Λευκωσία

2) Στο κατάστημα ποδηλάτων Polys Bikes του Πόλυ Πουμπουρή, Μακεδονιτίσσης 84, Στρόβολος, τηλ. 22511171

3) Στο κατάστημα ποδηλάτων  AWOL, Δημήτρης Πεττεμερίδης, 21A Λαοδικίας, 2028 Στρόβολος, τηλ 22106367

4) Στο βιβλιοπωλείο Σολώνειον, Βυζαντίου 24, Στρόβολος, τηλ. 22666799.

5) Στο βιβλιοπωλείο Μετροπολιταν, Βυζαντίου 29Α, Στρόβολος, τηλ 22669909.

6) Στα  Βιβλιοπωλεία Πάργα,  1) Λεωφόρος Λάρνακας 56Α, Αγλαντζιά τηλ. 22336011, 2) Λεωφόρο Τσερίου 29, τηλ. 22327740, 3) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ Λατσιά τηλ. 22485914

7) Στο Βιβλιοπωλείο Μιχαηλίδη (ΜΑΜ) (Απέναντι απο την πλατεία Ελευθερίας)  22753536 Λευκωσία

8) Στο Γυμναστήριο Health and Motion, του Χριστάκη Χριστοφή τηλ. 22492606, απέναντι από το English School, Λευκωσία.

9) Στο φυσιοθεραπευτήριο του Γιώργου Πέγγα, τηλ. 99550614, Λεωφόρο Ιφιγενείας, Λευκωσία.

10) Στο κατάστημα συμπληρωμάτων διατροφής BFit, Λεωφόρος Στροβόλου,  62,  Λευκωσία τηλ. 22512498

11) Στο γυμναστήριο Euro Gym, τηλ. 22351788, δίπλα από την Coca Cola, Αγ. Δομέτιος, Λευκωσία

ΛΕΜΕΣΟΣ

1) Στο κατάστημα ποδηλάτων Polys Bikes του Πόλυ Πουμπουρή, Γρηγορίου Αυξεντίου 8Α, Μέσα Γειτονιά Λεμεσός, τηλ. 25750508

2) Στο Γυμναστήριο Άτλας Fitness Club, στη συμβολή των λεωφόρων Πάφου και Μακεδονίας, Λεμεσός

3) Στο Βιβλιοπωλείο Βιβλιοχώρα  Οδός Καρατζά 3, τηλ. 70004404

4) Στο βιβλιοπωλείο Κυριάκου, απέναντι από τα δικαστήρια.

ΛΑΡΝΑΚΑ

1) Στο βιβλιοπωλείο Πάργα, Στρατηγού Τιμάγια 9, τηλ 24668090

2) Στο βιβλιοπωλείο Academic Ερμού 41, τηλ. 24628401

ΠΑΦΟΣ

1) Στο κατάστημα συμπληρωμάτων διατροφής BFit,  Ελευθερίου Βενιζέλου 81, Πάφος

ΕΛΛΑΔΑ

Τα πιο κάτω βιβλιοπωλεία διαφημίζουν ότι έχουν το βιβλίο, αλλά όπως με πληροφόρησε ο φίλος Μάνος που το έψαξε στην Αθήνα, κάποια δεν το έχουν σε στοκ και πρέπει να το παραγγείλετε, για αυτό καλώς κακού τηλεφωνήστε τους πρώτα, ή παραγγείλτε το κατευθείαν από το διαδικτυακό βιβλιοπωλείο  1) To Perizitito , το οποίο είναι υπεύθυνο για την διανομή του σε όλα τα άλλα βιβλιοπωλεία.

2) Στα βιβλιοπωλεία Αντιπολις ,  1) Λ. Κηφισσίας 135 και Μεσολλογγίου 47, και  2) Ν. Ιωνία, Αθήνα

3) Στο βιβλιοπωλείο Τσαμαντάκη, Καραολή & Δημητρίου 32  και Ευριπίδου – Πειραιάς, ΑΘήνα

4) Στο διαδικτυακό βιβλιοπωλείο CaptainBook

5) Στα βιβλιοπωλεία Πρωτοπορία,  1)Γραβιάς 3-5, 10678, Πλατεία Κάνιγγος, Αθήνα 2)Λ. Νίκης 3, 546 24, Θεσσαλονίκη, και  3) Γεροκωστοπούλου 31-33, 262 21, Πλατεία Γεωργίου, Πάτρα

6) Στο βιβλιοπωλείο Βιβλιόφωνο,  Αγ. Δημητρίου 42, Βύρωνας, Αθήνα

7) Στο διαδικτυακό κατάστημα  Skroutz, Ελλάδα

8) Στο διαδικτυακό βιβλιοπωλείο BigBook.gr , Ελλάδα

9) Στο βιβλίοπωλείο Ψαράς, Φιλικής εταιρείας 39, Θεσσαλονίκη

10) Στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο ebooks.gr

11) Στα βιβλιοπωλεία Πατάκη 1) Ακαδημίας 65  106 78 Αθήνα, 2) Κορυτσάς (Τέρμα Πόντου -Περιοχή Β’ ΚΤΕΟ), Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

12) Στο διαδικτυακό βιβλιοπωλείο Books-in-Greek.gr Ελλάδα

13) Στο βιβλιοπωλείο Bookworld, Ελβετίας 17, 153 42 Αγία Παρασκευή, Αθήνα

14) Στο διαδικτυακό βιβλιοπωλείο Allbooks.gr Ελλάδα

15) Στο διαδικτυακό βιβλιοπωλείο Prosperus Ελλάδα

16) Στο βιβλιοπωλείο Βιβλιοχώρα, Χαριλάου Τρικούπη 49, Αθήνα.

17) Στο διαδικτυακό βιβλιοπωλείο Books2u, Ελλάδα.

18) Στο διαδικτυακό βιβλιοπωλείο Books and the City, Ελλάδα.

19) Στο διαδικτυακό βιβλιοπωλείο Odysseia books, Ελλάδα.

20) Στο διαδικτυακό βιβλιοπωλείο Paper-bookland,  Ελλάδα.

21) Στο διαδικτυακό βιβλιοπωλείο BookBazaar.gr, Ελλάδα

22) Στο διαδικτυακό κατάστημα ShopBay.gr, Ελλάδα

23) Στα βιβλιοπωλεία Φλωράς 1)  Πανεπιστημίου 59 Αθήνα, 2) Μιλτιάδου 16 Μαρούσι, 3) Κουντουριώτου 14 Ηλιούπολη, 4) Κουντουριώτου 54-56 Κορυδαλλός.

10 Σχόλια

 1. Χρίστο , στην Λεμεσό είναι το Άτλας Fitness Club στην συμβολή Πάφου και Μακεδονίας.

  Μου αρέσει!

Trackbacks

 1. Ποδηλασία: Μικρό (compact) ή κανονικό δισκοβραχίονα; « christostriathlon
 2. Γρηγόρη Σκουλαρίκη τις ευχαριστίες μου! « christostriathlon
 3. Γρηγόρης Σκουλαρίκης… τι λέει για το βιβλίο ΤΡΙΑΘΛΟ του συναθλητή Χρίστου Χρίστου « Armida Books
 4. Αξιολόγηση του βιβλίου μου από την τριαθλήτρια Λουκία Λίλη « christostriathlon
 5. Ευχαριστίες προς τους αναγνώστες « christostriathlon
 6. Γρηγόρης Σκουλαρίκης… τι λέει για το βιβλίο ΤΡΙΑΘΛΟ του συναθλητή Χρίστου Χρίστου « Armida Books
 7. Αξιολόγηση του βιβλίου μου από το Δώρο Αντωνιάδη « christostriathlon
 8. Ο φίλος μου ο Χρίστος | Patinios's Blog

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: